Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Volop innovaties en nodige uitbreidingen bij Flamingo Parket

Dick van de Klok: 'Ongekend succes Raftwood noopt tot aanschaf derde perslijn'

Flamingo Parket uit Barneveld is de laatste jaren behoorlijk in beweging. Recentelijk werd de productie in zijn geheel naar Duitsland verplaatst alwaar verschillende innovatieve producten zijn ontwikkeld. Sinds Flamingo in 2017 zijn populaire collectie Raftwood startte is het snel gegaan. "Het onbewerkte karakter van Raftwood zorgt voor de bij de consumenten gewilde 'natuurlijke beleving' en is uitgegroeid tot een ongekend succes", vertelt Dick van de Klok. "Op een schaal die wij zelf ook niet hebben zien aankomen. Inmiddels zijn er ook dit jaar weer 40.000 vierkante meter Raftwood over de toonbank gegaan. Vanwege dit succes en de grote vraag hebben wij sinds kort een derde perslijn speciaal voor deze collectie in gebruik genomen."

Vanwege het succes van Raftwood heeft flamingo Parket sinds kort een derde perslijn voor deze collectie in gebruik genomen.

Voortbordurend op het succes van Raftwood is Flamingo gaan doorontwikkelen. De eind vorig jaar gelanceerde Patina collectie met zijn 'doorleefde' karakter is daar een goed voorbeeld van. "Ook onze Patina is uitgegroeid tot een waar succesnummer en is goed ontvangen."

Innovatie en doorontwikkeling lijken de sleutelwoorden achter het succes van de laatste jaren. "We staan zeer zeker niet stil. We zijn na de derde perslijn voor Raftwood bezig met een nieuwe investering in een borstelmachine waarmee we weer een geheel nieuw product in de markt willen gaan zetten. Ook ontwikkelen we een methode om het proces van 'roken' geheel machinaal te maken. We verwachten dat volgende maand voor elkaar te krijgen. Hiermee hebben we het rookproces geheel onder controle. De eerste resultaten zijn prachtig. Dit levert zowel de parketteur als de consument grote voordelen op. Je hebt minder kleurverschillen en dat is natuurlijk super bij bijvoorbeeld aanhelingen."

 


Dick van de Klok: "We staan zeer zeker niet stil. We zijn na de derde perslijn voor Raftwood bezig met een nieuwe investering in een borstelmachine."

Wat betreft afwerking komt Flamingo met nog een nieuwtje. "We brengen een product met een 2K-olie dat met 2 ultra matte laklagen wordt afgespoten. Het heeft de warme uitstraling van olie met de bescherming van lak. De vloer is onderhoudsarm en de reiniging is super gemakkelijk", aldus Van de Klok tot besluit.

Meer informatie:
Flamingo Parket
Harselaarseweg 49
3771 MA Barneveld
T. +31 (0)342 404 222
info@flamingoparket.nl
www.flamingoparket.nl

Publicatiedatum: