Ontwerpduo gebruikt hardware op verrassende manieren om huishoudelijke artikelen te maken

Chen en Yang hadden dit jaar een pop-up store tijdens de Dutch Design Week, waarin ze een humoristische draai aan hardware hebben gegeven door ze op inventieve manieren in huishoudelijke objecten te veranderen. In dit project maakte het industrieel ontwerpduo Liang-Jung Chen en Shuei-Yuan Yang huishoudelijke artikelen van metalen voorwerpen zoals anti-vogelpinnen, vlaggenhouders en luchtroosters. 

De in Londen en Taipei gevestigde ontwerpers presenteerden veertien alledaagse apparaten, waarvan de helft in Taipei en de helft in Nederland werd gevonden, elk op een andere manier 'misbruikt'.

De resultaten omvatten een vaas gemaakt van een vlaggenstokhouder, een modulaire plank gemaakt met behulp van een luchtrooster en een afdruiprek gemaakt van anti-vogelpinnen.

Elk nieuw ontwerp is bedoeld om het idee in vraag te stellen dat hardware slechts op één specifieke manier kan worden toegepast.

De twee ontwerpers onderzochten elk hardware-item om de context te begrijpen, voordat ze hun functies deconstrueerden om hun eigen, nieuwe context te ontdekken.

Andere hergebruikte objecten zijn een gieter gemaakt van een handleuning, een draaibare tafel gemaakt van een zwenkwiel, een hanglamp op zijn plaats gehouden door een rubberen deurstopper en een dienblad dat een paalhaak als handvat gebruikt.

De Misused Hardware Store begon als een onderzoeksproject naar hardware-items, geïnspireerd door de manieren waarop oudere generaties die op het Taiwanese platteland wonen, creatieve manieren vonden om met objecten te improviseren om dagelijkse taken uit te voeren.

Het duo reisde de wereld rond om verschillende objecten te verzamelen en manieren te bestuderen om "hun onvervulde potentieel te realiseren" om erachter te komen hoe misbruik ervan "het leven van mensen gemakkelijker kan maken."

"Het begon allemaal met onze gewoonte van het observeren van de interactie tussen menselijk gedrag en hardware", legde het duo uit.

"We genoten er nog meer van toen we hardware ontdekten die worden gebruikt op een manier waarvoor ze niet zijn bedoeld," voegden ze eraan toe. "Het is in tegenspraak met onze gebruikersgerichte training in industrieel ontwerp, en daarom hebben we het project The Misused genoemd."

Na het voltooien van hun eerste onderzoeksreis in Taiwan, verhuisde het duo naar Europa, waar ze hun project voortzetten. De verschillen in cultuur leidden al snel tot het tweede deel van het project, dat zich richtte op Nederlandse hardware.

"Toen we Nederland voor het eerst bezochten, zagen we veel hardware die we nog nooit eerder hebben gezien, en om te begrijpen waarom ze bestaan ​​hebben we echt geholpen om meer te weten te komen over de cultuur."

Objecten zoals anti-vogelpinnen en luchtroosters die in Europa gebruikelijk zijn, werden bijvoorbeeld nooit eerder gezien in Taiwan, vanwege de verschillen in klimaat.

"Hardware is gewoon slim," zeiden ze. "Er zijn veel designstoelen en designmeubels, maar we hebben nog nooit gehoord van een stukje designhardware. Het zijn anonieme en collectieve ontwerpen die generaties lang worden verbeterd.

Meer informatie:
Liang-Jung Chen
www.liangjungchen.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.