Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meubelmakerij Koolhoven brengt nieuw ontwerp

Meubelmakerij Koolhoven voegt een nieuw en spannend ontwerp toe aan de standaardcollectie: eettafel Hendrik, vernoemd naar Hendrik Peter Berlage. Deze eettafel heeft een open, luchtige constructie: door de poot heen is van alles zichtbaar. Het blad heeft dezelfde rondingen en hoeken als die van de Beurs van Berlage, het wereldberoemde gebouw in Amsterdam. Net als de Beurs trekt deze tafel de aandacht vanzelf naar zich toe.


Joeri Koolhoven, het creatief brein achter deze meubelmakerij, over zijn ontwerpproces: ‘Een tafel ontstaat door ervaring en jarenlang spelen met houtjes. Soms doe ik dat op een tekentafel, maar meestal direct in de werkplaats. Deze pootconstructie komt uit een oud bouwkundig boek van Berlage, dat over allerlei verschillende houtconstructies gaat. Ik kijk graag naar het verleden, maar wat ik maak moet wél van deze tijd zijn.’ De afgeronde randafwerking van het blad is zo’n hedendaags detail: die is spannend en tijdloos elegant.



Meubelmakerij Koolhoven is al jaren een specialist in het ontwerpen en leveren van maatwerk meubels. Joeri Koolhoven heeft een grote voorliefde voor design, een creatieve geest en geruime ervaring in de interieurbetimmering. Vanaf 2009 is hij deze zaken tevens gaan combineren in zijn eigen meubelcollectie. Joeri Koolhoven: ‘Alles begint bij de basis: een weldoordacht ontwerp is één ding, er komen ook vakmanschap, ambachtelijkheid en materiaalkennis kijken bij de juiste uitvoering ervan.’ Zijn eigen lijn meubels, die varieert van eettafels tot boekenkasten, getuigt niet alleen van kunde, ze bewijzen ook de visie op vormgeving die Joeri Koolhoven heeft ontwikkeld. Elegantie, rust en balans kenmerken al zijn designs.



Tafel Hendrik wordt op bestelling gemaakt en is daarom uit te voeren in elke mogelijke houtsoort. Bovendien is Hendrik verkrijgbaar in drie varianten: Hendrik standaard, Hendrik ovaal en Hendrik ovaal XL. Alle modellen zijn te vinden op de website *link* van Meubelmakerij Koolhoven en te zien in de showroom in Voorburg.

Meer informatie:
Joeri Koolhoven meubelmakers
Adama van Scheltemastraat 16a
2274 VW Voorburg
T. 070-3000277
info@meubelmakerijkoolhoven.nl 
www.meubelmakerijkoolhoven.nl

Publicatiedatum: