Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Witte streetwearcollectie A Bed Collection is echter niet te koop

Luca Kemkes geeft beddengoed nieuw leven

Luca Kemkes gaat het vast maken. Afgelopen weekeinde haalde de 25-jarige modeontwerper de kolommen van dagblad Trouw. Wat blijkt? Luca maakt in haar vrije tijd streetwear van tweedehands wit beddengoed. Helaas is haar opvallende, witte streetwearcollectie A Bed Collection niet te koop. "Dat zou een droom zijn", zegt ze tegen de redactie van Trouw.



Ze maakte van alle kledingstukken unieke exemplaren van tweedehands beddengoed – van een sloop, laken (liefst van Richelieu-kant), dekbedhoes of deken.

Materiaal haalt ze bij kringloopwinkels: wit en gebroken wit en crèmekleurig beddengoed, liefst met opengewerkte patronen en geborduurde onderdelen. Ze kiest bewust voor wit. "Alle technieken zie je op wit het beste uitkomen. En wit beddengoed staat voor onschuld, terwijl er in bed allerlei spannende dingen gebeuren, een grappig contrast, vond ik. Ook wilde ik de clash benadrukken tussen het delicate, lichte materiaal en de stoere pakken met sportlogo-motieven."

Lees het complete artikel hier.