Greentogether gaat voor NeverEnding Kitchen

"Deze wegwerpmaatschappij is onhoudbaar. Grondstoffen raken uitgeput. In een tijd dat we meer nadenken over gezondheid en milieu, zoeken we naar oplossingen. TRIBOO bedacht daarom een duurzaam alternatief voor de keuken; de NeverEnding Kitchen. Greentogether biedt deze keuken nu ook aan voor de ecologische corporatiewoning", laat een woordvoerster weten.

‘Met de NeverEnding Kitchen faciliteren we een leven lang kookplezier. Samen met klanten zorgen we goed voor onze grondstoffen. De keuken is namelijk helemaal gemaakt van afval uit reststromen van natuurlijke cellulosevezels’, vertelt Martijn Vinke, Directeur TRIBOO. ‘De keuken is zo opgebouwd dat we deze volledig kunnen demonteren en opnieuw inrichten naar de wens van dat moment.’

Maximaal circulaire corporatiewoning
‘Dat sluit natuurlijk perfect aan bij onze ecologische corporatiewoningen. Deze zijn maximaal circulair gebouwd en bieden een gezonde leefomgeving om oud in te worden’, aldus Wim-Heerke Spronk, algemeen directeur van Greentogether. We hebben de ecologische corporatiewoning in vele varianten: starterswoningen, remontabele en levensloopbestendige woningen, gezinswoningen en appartementen.’ Een NeverEnding Kitchen biedt de bewoners een keuken die met de wensen van de klanten mee verandert. Dankzij de modulaire opbouw is elk onderdeel eenvoudig los te koppelen en te verwisselen. De opstelling en het uiterlijk zijn op ieder gewenst moment aanpasbaar.

1,5 miljoen kastjes op de afvalberg
We maken heel veel producten van MDF en spaanplaat. Deze producten zijn niet herbruikbaar en vormen daarom in de loop van de jaren een flinke afvalberg. Wereldwijd gaat het om maar liefst vijftig miljoen ton per jaar. Dit komt omdat de materialen en panelen verlijmd zijn. Hierdoor zijn de materialen nauwelijks te scheiden tot pure reststromen, een voorwaarde voor hoogwaardige hergebruik. Daarnaast bevatten de verwerkte materialen ongezonde en giftige stoffen (zoals formaldehyde) die ons milieu en de gezondheid schaden. In Nederland belanden jaarlijks zo'n 1,5 miljoen keukenkastjes op de afvalberg. Tijd voor een trendy circulaire oplossing: maak kennis met de NeverEnding Kitchen!

Meer informatie:
NeverEnding Kitchen - Greentogether
www.greentogether.nl
www.neverendingkitchen.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven