Ecologische voetafdruk verkleinen bij produceren van boxsprings

Wonderland lanceert recyclebaar textiel

Wonderland Beds of Norway, lanceert een nieuwe lijn van recyclebaar textiel gemaakt van restproducten. Hiermee zet Wonderland een belangrijke stap in haar streven om de ecologische voetafdruk te verkleinen bij het produceren van boxsprings van hoge kwaliteit.

Wonderland wil toonaangevend zijn in de beddenindustrie.­ Het Noorse bedrijf ontwikkelt bedden met een lange levensduur waarvan onderdelen kunnen worden vervangen, gerecycled of hergebruikt. ’Het feit dat we recyclebaar textiel voor onze boxsprings gebruiken, is een grote stap in de goede richting’, zegt Wonderland marketingmanager Kurt Arild Dahle.

Lange houdbaarheid
Wonderland werkt actief aan het vinden van productiemethoden die bijdragen aan een langere levensduur van de bedden en materialen die kunnen worden gerecycled.­ Het nieuwe, recyclebare textiel is een duurzaam en exclusief OEKO-TEX®-gecertificeerd textiel. Door de productie en verwerking op lagere temperatuur wordt er minder energie gebruikt. Ook hoeft bij het produceren van het speciale textiel geen water meer gebruikt te worden. De stof kan op 60°C worden gewassen.­

Noors design en kwaliteit
Wonderland produceert sinds 1969 bedden in het Noorse Åndalsnes. ’We richten ons op het doorgronden van de menselijke behoefte aan goede slaap en wat het lichaam nodig heeft om goed te kunnen herstellen. Ons doel is om bedden te maken die compromisloos zijn in kwaliteit, ­bijdragen aan een goede nachtrust en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere samenleving’, zegt Dahle.Wonderland produceert bedden van Noorse kwaliteit, in Åndalsnes in Romsdalen. We richten ons op het doorgronden van de menselijke behoefte aan goede slaap en wat het lichaam nodig heeft om goed te kunnen herstellen. Wonderland wil de wereld helpen beter te slapen. Het is onze taak om de beste bedden op te maken.

Meer informatie:
Wonderland Beds
info@wonderlandbeds.com
www.wonderlandbeds.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven