Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Lieven Van den Heede tevreden met 274 exposanten uit 18 landen

'Meubelbeurs Brussel betekent niets zonder de vele vaste waarden'

Meubelbeurs Brussel is in volle gang. De eerste twee van vier dagen zijn inmiddels achter de rug en zorgen voor veel tevreden gezichten. Ook algemeen directeur Lieven Van den Heede is positief gestemd. Maandag liet hij op een persconferentie weten dat de beurs dit jaar 274 exposanten (10 meer dan vorig jaar) uit 18 verschillende landen mocht verwelkomen. "Meer stands is fijn, maar voor ons staat de kwaliteit op één", benadrukte hij.

Volgens Lieven kan de bezoeker tevreden zijn over de kwaliteit. "Er prijken enkele mooie nieuwe namen op de lijst, en we mogen zoals steeds rekenen op vele trouwe exposanten. Qua verhuurde oppervlakte zijn we er dit jaar ook licht op vooruit gegaan. De verwachtingen voor deze 82e editie van de Meubelbeurs Brussel houden we echter realistisch. De verkoop in de meubelhandel in België – nog steeds onze grootste bezoekersgroep – was ook in 2019 niet schitterend en ook uit Frankrijk en Duitsland horen we niet alleen positieve geluiden. Nederland doet het wel goed. Voorlopig is het afwachten. Onze exposanten tonen zich van hun beste kant, met prachtige standen en nieuwe modellen."

Nieuwe exposanten
Van de 274 exposanten komen er 109 uit België en 70 uit Nederland.  Italië is het derde belangrijkste herkomstland, met 21 standen, gevolgd door Duitsland (18) en Frankrijk (11).
"Er zijn dit jaar 69 wegblijvers. Hun plaats wordt ingenomen door 19 exposanten die terugkomen na minstens een jaar afwezigheid, maar ook 63 volledig nieuwe exposanten. Veel nieuwe exposanten, dat betekent dus ook veel vernieuwing in het aanbod!", weet Lieven.
"Ook al zijn er veel nieuwe exposanten, toch betekent de Meubelbeurs Brussel niets zonder de vele vaste waarden", gaat hij verder. "En ook zij brengen vernieuwing. Doordat ze goed weten welk type aankopers naar Brussel komen, stemmen ze de collecties die ze tonen daar zoveel mogelijk op af. En die willen natuurlijk nieuwe modellen zien! Ze vinden zeker waar voor hun geld bij de bekende gezichten."

Philippe Corthouts (Recor Group) in een gezellig onderonsje met zijn vennoot Dirk Steenbeke van Passe Partout.

Belgische fabrikanten
"Alles is 82 jaar geleden begonnen als exportplatform voor de Belgische meubelindustrie", vervolgt Lieven. "Ook al is er enorm veel veranderd sindsdien, de Belgen liggen nog altijd aan de basis van het succes van Brussel. Hall 5 is de centrale hall, en traditioneel zijn daar de belangrijkste Belgische fabrikanten te vinden: Passe Partout, Neyt, Theuns, de Mecamgroep met Neo-Style, Moome, Otium Care en Ligna, Gerlin, Perfecta, De Eiken Zetel, Confortluxe en Lievens zijn allemaal op hun vaste plek te vinden, net als de Recor Groep die zijn 70e verjaardag viert, met Recor Originals en Sofa-bed."

Nederlanders
"De tweede grootste groep zijn de Nederlanders. Velen daarvan komen al vele jaren naar de belangrijkste vakbeurs van de Benelux. Ze komen niet alleen voor de vele Nederlandse bezoekers, maar uiteraard ook voor de Belgen en buitenlandse bezoekers. In hall 3 is dat Easysofa met altijd een sfeervolle stand en Coesel Collection met strakke kasten, die al voor de 10de keer op rij aanwezig is. In hall 4 vinden we nog meer noorderburen: Het Anker, De Toekomst, IMS Benelux, DS Meubel en Releazz met zitmeubelen en relaxfauteuils, Bijnen Meubelgroep en No Limits by Brinker met kasten, tafels en stoelen en Sticky Lock met augmented realityoplossingen voor in de meubelwinkel. In Brussels by Night in hall 6 zijn Mahoton en Cartel Bedding opnieuw op de afspraak. Nederland is het land bij uitstek voor lifestylemeubelen. In hall 8 zijn dus heel wat Nederlanders te vinden, zoals Richmond die dit jaar ook enkele sfeervolle bedden toont, DTP Interiors, Livingfurn, Brix, PTMD Collection, Nijwie, Le Chair, Maxfurn, Mondiart, Carpet Creations, Ons Hus, Ronald Verdult Design, Pole to Pole en Henk Schram. De kroon op de Nederlandse aanwezigheid is natuurlijk het segment Holland à la Carte, dat volledig aan onze grootste buitenlandse exposantengroep gewijd is. We vinden er opnieuw Kluskens, Sumisura, Expo Trading Holland, Van Buren Bolsward, Gealux, Nix Design by PMP, Cartel Living, Ojee, Ztahl by Dijkos, Nouvion, Chita en Urban Cotton. HE Design verdubbelt bijna zijn oppervlakte, net als Claudi, die naast hun prachtige kussens nu ook komen met een lijn bedtextiel. Sit Design tenslotte komt over uit hall 4. In hall 9 is Zijlstra één van de grootste standen. De andere twee Nederlanders hier zijn Gave Specials met schilderijen en Oranje met onderhoudsproducten."

Menselijk contact
"Onze core business is het samenbrengen van fabrikanten en de handel", vervolgt Lieven. "Onze sterkte daarbij is het menselijk contact en de efficiëntie van heel veel vernieuwend aanbod te kunnen zien op een korte tijd. Niet alleen zien, op een beurs kan je het meubel ook voelen! En direct vragen stellen aan de fabrikant. Dat is een belangrijk punt voor zowel exposanten als bezoekers. Daarom komen ze naar de Meubelbeurs Brussel. Het is dan onze taak om deze ontmoetingen zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. En aan de reacties te horen denken we dat we daar ook behoorlijk goed in slagen", besluit Lieven Van den Heede.

Meer informatie:
Meubelbeurs Brussel
www.meubelbeurs.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven