Wonen midden in de stad, en tegelijkertijd in een oase van rust. Justine en haar vriend gingen op zoek naar hun droomhuis, midden in Den Haag. Karakteristiek, een tuin en mooie lichtinval. Een uitdaging, maar het is ze gelukt.

De locatie, een idyllisch plekje midden in de binnenstad, is een lot uit de loterij. Het interieur was er eentje om doorheen te kijken maar de massief houten vloer, dat is waar het stel voor viel. De woning uit 1904 had een opknap beurt nodig, een frisse wind met designmeubelen en mooie kleuren op de wanden. Voor een modefotograaf als Justine was dat iets om naar uit te kijken. Ze maakte voor iedere ruimte een apart moodboard met meubels en kleuren.

Zodra je de voordeur door stapt voel je direct het karakter van de woning. De massieve visgraat vloer is prachtig en alles sluit naadloos op elkaar aan. De meubels, de kleuren, je ziet direct dat er veel aandacht aan is besteed. De hal kreeg de kleur Ashes. Een zachtgrijze tint met een klassieke en tijdloze uitstraling.


De beige muurkleur (Sahara Dust) en de stylisch uitgekozen meubels hebben de woonkamer een ware facelift gegeven. Het interieur is heel persoonlijk, overal zijn persoonlijke items met een verhaal te bewonderen. Een mooi boek om in te bladeren, souvenirs van verre reizen en dierbare sieraden. Het licht stroomt naar binnen door de hoge ramen waardoor het fris en modern oogt zonder de originele sfeer te verliezen. De muurkleur loopt door de eetkamer tot aan de serre, wat de hele ruimte als één warm geheel laat voelen. Door de fris witgeschilderde openslaande deuren loop je zo de zonovergoten achtertuin in.

Door de glazen deur in de keuken krijg je een subtiele hint van roze, welke je de hal naar de slaapvertrekken in trekt. De hal is compleet in het roze (Skin Powder) geschilderd wat het authentieke karakter nog meer accentueert. Aan het einde van de hal bevindt zich de kleedkamer met een grote spiegel wat de hal nog langer doet lijken.

In de slaapkamer wilde het stel graag een fijn plekje creëren. Het moest voelen als een warme deken. Daarom hebben ze gekozen om alle wanden te schilderen in een donkerblauwe tint: Steel Blue. Om nóg meer karakter toe te voegen hebben ze gekozen voor kalkverf met natuurlijke kleurnuances. Overdag laten de openslaande deuren veel licht naar binnen, wat de kleur op iedere wand weer anders doet tonen.

Meer informatie:
Pure & Original
info@pure-original.nl 
www.pure-original.nl 

Foto's: Iris Floor