Huis van klei gebouwd door 3D-printer

De Italiaanse architect Mario Cucinella heeft een huis ontwikkeld, dat geheel vervaardigd kan worden met een 3D-printer. Het concept van Cucinella heet Tecla en wordt op dit moment gebouwd op een locatie vlakbij Bologna. Het huis wordt geheel opgebouwd uit klei, dat van de 3D-printer afkomstig is. De machine die hierbij wordt gebruikt is de Crane WASP. Tecla heeft wel wat weg van een lemen hut in de vorm van een iglo. Het gebouw heeft geen ramen, maar heeft wel een gat in het dak die dat zonlicht toelaat.

Cucinella heeft Tecla ontwikkeld als antwoord op het wereldwijde probleem van overbevolking en het tekort aan betaalbare huizen. Ook is bewust gekozen voor klei, gezien dit een duurzaam, herbruikbaar en biologisch afbreekbaar materiaal is. 

Tecla zal rond begin 2020 zijn voltooid. Als het gebouw af is, zal dit het eerste project zijn dat geheel is gecreëerd door middel van 3D-geprinte klei. Het concept achter Tecla is door Cucinella ontwikkeld in samenwerking met studenten van de Londense Architectural Association. Cucinella zelf is de oprichter van de School of Sustainability. Mogelijk dienen de duurzame methodes waarmee Tecla tot stand is gekomen dan ook als een voorbeeld voor de toekomst. 

Bron: House Beautiful


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven