Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
“We willen ons onderscheiden door een 'real touch' toe te voegen”

Bombyxx opent de deuren

Onlangs hebben Bert Rinkel en compagnon Remon Schaper hun nieuwe bedrijf Bombyxx geopend. "Het is de laatste weken enorm druk geweest om alle puntjes op de i te zetten", vertelt Bert. "De laatste container met spullen is gearriveerd, de showroom is met mooie bloemencreaties ingericht en de website is online."

Bert heeft jarenlange ervaring in de decoratiebranche, met zijn bedrijf Bertz Interior verkoopt hij o.a. kussens en plaids. "Remon komt uit de plantenexport, was o.a. werkzaam op de veiling in Aalsmeer. We zien en horen dat er steeds meer vraag naar kunstbloemen is. We kwamen op het idee om onze kwaliteiten te bundelen en samen iets te gaan doen. Zo is Bombyxx geboren", vervolgt Bert.

Real touch
"We gaan ons richten op zijde kunstbloemen en planten, fiberstone potten en glaswerk. De naam Bombyx betekent in het Latijn zijdevlinder, de vlinder wordt vooral gekweekt vanwege de larve die een cocon spint van een enkele draad. De draad is zeer stevig en wordt gebruikt voor de productie van zijde.
We willen ons onderscheiden met onze kunstbloemen door een 'real touch' aan het materiaal toe te voegen. Zodat, wanneer je aan de bloem voelt, het 'echt' voelt", aldus Bert.



Anders dan anders
Het glaswerk en de buitenpotten ontwerpen de heren zelf en deze worden geproduceerd in Aziƫ. Bert: "We hebben daar agenten die alles voor ons regelen van het uitzoeken en opdracht geven tot productie. Zij zijn er ook bij als de producten worden ingeladen richting Nederland, zodat ze kunnen zien dat alles goed gaat.
We bieden geen standaard glaswerk aan, maar producten die anders zijn dan andere. Daar willen we ons mee onderscheiden. Al het glaswerk wordt handgemaakt, het glas wordt geblazen en geslepen in de speciale vorm die wij voor ogen hebben. Daardoor is elk object uniek."



Bombyxx heeft ongeveer 375 handgemaakte en exclusieve artikelen in het assortiment. "We hebben alle producten hier op voorraad. Wanneer winkeliers producten bestellen kan het zomaar zijn dat deze binnen twee dagen al in hun winkel staan. Dat is onze kracht, dat we niet met lange levertijden te maken hebben, maar direct kunnen leveren. We gaan ons richten op het midden en hoog segment", besluit Bert.

Bombyxx is van zondag 12 t/m 14 januari op Trendz in Gorinchem op standnummer E108.

Meer informatie:
Bombyxx
Aalsmeerderweg 289b
1432 CN Aalsmeer
info@bombyxx.com  
www.bombyxx.com