Vrijdagse vragenronde

In het Glazen Huis: Jan-wout Hulstein

Elke week leggen we mensen uit de interieurbranche wat vragen voor die niet direct over het werk gaan, maar juist een inkijkje geven in hun privéleven. 

Deze week In het Glazen Huis: Jan-wout Hulstein, directeur van Asiades.

Jan-wout (55) is 34 jaar getrouwd, heeft twee kinderen: Kevin (30), die al 8 jaar in China woont en dagelijks in de productie van het bedrijf rondloopt, en Nikki (28), die House of Sakk en Rey7 heeft. Maar ook de Homefashion collectie - alles met de handgemaakt van natuurlijke materialen.
"Verder ben ik opa van twee super mooie kleinkinderen. Opa worden is na vader worden toch wel één van de mooiste dingen in het leven. Ik kan hier erg van genieten. Als je kinderen krijgt moet je gewoon geld verdienen zodat ze te eten hebben, nu kun je iets makkelijker een keer een dag tijd maken voor je kleinkinderen. Ben dan ook geregeld in Artis te vinden. Het ultieme genot :)"

Jan-wout woont in Holten, maar is geboren en opgegroeid in Apeldoorn boven de meubelmakerij van zijn opa en winkel van zijn vader. "Spelenderwijs heb ik het meubelmaken van mijn opa geleerd. Wat de winkel van mijn vader betreft: daar heb ik geleerd dat dit niet mijn ding is…"

Wat zijn je hobby’s?
Mooie dingen maken. En ik heb een KTM (crossmotor, red.) waar ik af en toe lekker even het zand mee op zoek.

Wat is je lievelingseten?

Thais en Italiaans, beide puur en eerlijk. Ik mag in het weekend graag zelf koken. Het wildseizoen in Nederland is de mooiste tijd van het jaar voor de keuken!

Wat is je favoriete vakantieland?
Puglia in Italie

Welke auto wil je graag op je oprit hebben staan?
Die staat er al. Ik heb al 20 jaar een inmiddels 50 jaar oude Porsche 911. Mooi om af en toe mee te pakken, stuurt nog als een nieuwe auto.

Wat is jouw woonstijl?
Casual smart; meubelen moeten vooral leefbaar zijn en dat doen we er op: leven.

Wie is je favoriete ontwerper?
Eero Saarinen is mijn nummer 1 qua stijl. Verder heb ik mega veel bewondering voor Jan des Bouvrie. Laatst heb ik een paar uur met hem gezeten. De man geniet nog elke dag van wat hij doet. Hij kan zo trots zijn op wat hij allemaal heeft gedaan, pfff...

Wat vind je de tofste beurs?
Beetje cliché, maar ik vind Milaan in april toch wel de topper. De binnenstad is daar ook altijd heerlijk. De beurs zelf blijft kwijlen. Italianen zijn gewoon de smaakmakers, of je het nu hebt over mode, auto’s, eten of wonen, zij hebben gewoon stijl.

Wat stoort jou het meest binnen de interieurbranche?
Ik kijk vaak naar de mooie dingen en stoor me niet echt ergens aan. Maar als ik dan iets moet bedenken is het dat er wat mensen rondlopen die echt nul open zijn en niets willen delen wat in hun hoofd zit. Persoonlijk heb ik veel geleerd van Jan Haans. Die man is een open boek, deelt zijn ervaring en kennis. Als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen. Goede voorbeelden in de branche zijn Bert Plantagie, Zuiver en Loods 5. Heerlijk om mee te zitten, denken lekker hardop en gunnen ieder zijn geluk.

Wat hoop je binnen tien jaar te bereiken?
Dat Asiades wereldwijd mensen verwent met heerlijke en eerlijke meubelen waar mensen van genieten. Hoop dan nog steeds lekker mee te kunnen helpen hieraan, maar niet meer bepalend. Jan des Bouvrie is dan wel echt een voorbeeld. Hij heeft me mooie adviezen gegeven, ik luister graag naar hem!


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven