Verzonken wasbakken die op draaitafels lijken

Bassin-collectie wint Iconic Design Award 2019

Olympia Ceramica heeft de Iconic Design Award 2019 gewonnen met Vinyl, een bassin ontworpen door Gianluca Paludi. Ze wonnen de award in de categorie Product.

De Vinyl collectie is gemaakt voor degenen die nostalgie waarderen en van tradities houden. Het is een creatie van Gianluca Paludi, artistiek directeur en ontwerper bij Olympia Ceramica.
Bij Olympia vormen keramische elementen de basis voor de meubels om badkamers te ontwerpen. Vinyl is een mix van jaren 70 consoles  met verzonken wasbakken die op draaitafels lijken. De kraan van de wastafel lijkt op een pick-up arm.  

Bluetooth en luidsprekers
De draaitafels dienen niet alleen als inspiratie voor het ontwerp. Er zit echt muziek in de wastafels. De houten bodem onder de wasbakken bevat een opberglade die is ontworpen met een muziekversterker aangestuurd door Bluetooth. Een reeks kleine gaatjes op het voorpaneel onthult de luidspreker. Ook de led lampjes in de spiegel kunnen worden ingesteld op de muziek. 

Iconic Design Awards
De Iconic Design Awards is een prestigieuze, internationale prijs, ingesteld door de Duitse Design Council (de Duitse vereniging voor ontwerp en innovatie) en eert de beste creaties die zich onderscheiden voor ontwerp en prestaties op verschillende gebieden van architectuur en interieurontwerp.
"Olympia Ceramica heeft deze prijs behaald dankzij het vermogen om esthetisch gevoel en hoge prestaties te combineren in een uniek product met een vleugje ironie en intelligentie", vertelt een woordvoerder.

Meer informatie:
Olympia
info@olympiaceramica.it
www.olympiaceramica.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven