Ontwerper en beeldhouwer Joeny Veldhuyzen heeft een lampenserie gecreëerd genaamd Cubo Light. De serie is ontworpen om aangenaam licht te verspreiden en toch een esthetisch mooi object te blijven.

De lampen zijn handgeblazen in Nederland. De lamp wordt geproduceerd door Van Tetterode Glass Studio in Amsterdam. Met behulp van glas dat speciaal is gekozen om de omgevingsverlichting te verspreiden, wordt het vervolgens ingevroren in een vierkante vorm, om ook een ​​aangenaam beeld te hebben wanneer de lamp wordt uitgeschakeld. 

"Cubo is het resultaat van een zoektocht naar aangenaam LED-licht. Door testen vonden we glaskleuren die in combinatie met een specifieke LED een ongewoon goede kleurweergave bieden. Dat betekent dat het licht onze huid niet bleek doet lijken.
De vorm van de lamp komt van mijn interesse om een ​​materiaal tot het uiterste te duwen in combinatie met de overtuiging dat een productieproces dat uniekheid mogelijk maakt perfect is", aldus Joeny.

Joeny is een in Amsterdam gevestigde ontwerper die traditie opnieuw definieert met een focus op uniekheid. Ze vindt het een uitdaging om de zwarte vlekken in een proces of aanname te vinden.

 

Meer informatie:
Joeny Veldhuyzen van Zanten
joenyvvz@gmail.com 
www.joeny.nl