'De markt voor conventionele verlichting daalt jaarlijks'

Verlichtingsfabrikant schrapt 121 banen

Afgelopen maandag werd in een bijzondere ondernemingsraad in Turnhout aangekondigd dat er 121 banen geschrapt gaan worden bij verlichtingsfabrikant Signify. Dit heeft alles te maken met de jaarlijkse daling van de markt voor conventionele verlichting.

''Deze marktdaling wordt veroorzaakt door de snelle opkomst van de LED-technologie en werd de voorbije jaren op geregelde tijdstippen besproken met de sociale partners en gecommuniceerd met de medewerkers. De wereld ondergaat momenteel een sterke transitie van conventionele verlichting naar energie-efficiëntere verlichting, twee sectoren waarin Signify wereldleider is. Maar het marktaandeel van conventionele verlichting gaat jaarlijks met 20 procent achteruit''.

Signify vervolgt: ''We stellen een enorme volumedaling vast en om die reden moeten wij onze organisatie aanpassen aan de marktsituatie. Signify zal blijven investeren in het aanbieden van trainingen en begeleiding geven in het vinden van werk, zowel binnen Signify als daarbuiten. Wij stellen echt alles in het werk om de toekomst van Turnhout te verlengen', zegt Dekoninck. 'En dat doen we door onze vaste kosten zoveel mogelijk naar beneden te halen.'

Meer informatie: www.signify.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven