Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Woning krijgt privé-bioscoop met een Marokkaanse uitstraling

Interieurarchitect Janine Denton heeft onlangs voor een cliënt een ruimte op de eerste verdieping van de woning een privé-bioscoop gemaakt. De ruimte heeft een Marokkaanse uitstraling. De cliënt heeft een gezin met vijf kinderen: “De resultaten waren ver boven onze verwachtingen. Wij hebben met zijn allen onze wensen en ideeën doorgenomen met Janine en verschillende aangekochte lampen en een dienblad laten zien. Deze heeft ze allemaal in het ontwerp weten te gebruiken. Wij wilden een ruimte hebben waarin we een andere sfeer en gevoel zouden hebben, een escape. Het is haar zeker gelukt om ons dat gevoel te geven", aldus de bewoners.

De ruimte zelf is 22 m2 en ingericht voor het hele gezin met een bar op de kopse kant. Deze is voorzien van een spoelbak, koelkasten en genoeg opbergruimte. In de achterwand is een bedieningspaneel voor licht en geluid. Er zijn diverse spots ingebouwd in de plafond afwerking van de samen gedrapeerde stof. De stof is vanuit de wanden tot een centraal punt in de ruimte geplooid. Het dienblad van de familie is de afwerking die het midden van alle samengevoegde stof bedekt. Onder het gestencilde dienblad is een lamp waarbij het licht te zien is door alle gaten van het dienblad.

Janine vertelt: "Een lijst die rondom aangebracht is bedekt een ledverlichting die een diffuse, zacht en romantisch licht geeft als basis verlichting. De diverse spots zorgen voor de nodige spanning en drama binnen de ruimte. De geluidsboxen zijn rondom ingebouwd achter de stof. Samen met een geluidpaneel over het plafond die zorgt voor een super goed geluid. Deze boxen worden bijgestaan door boxen achter de wandafwerking. Het isolatiemateriaal van foam met een dikte van 40 mm, is voorzien van een diep blauwe velours afwerking. Het isolatiemateriaal  is rondom op alle wanden en de entree deur aangebracht."

Twee nissen, waar ramen waren, geven de mogelijkheid om te decoreren. Een derde raam is behouden maar afgedekt door wandbekleding, die zorgt voor de ventilatie als de ruimte buiten gebruik is. Het scherm zit achter een koof die zakt en in zicht komt als een film gedraaid wordt. De ruimte heeft een dubbele functie, een bioscoop, maar ook  een chill-ruimte. "Een ruimte met een uniek gevoel en met een goede functionele bar waar de eerder gekochte lampen boven hangen. De bar is goud van kleur met zwarte details en achterwand", vervolgt Janine.

De vloer is een gegoten resinvloer met een diep blauwe kleur als basis. Deze is bewerkt met rood, goud, wit, groen en zwart. De vloer is aangebracht door Janine zelf samen met de man des huizes. De installatie ruimte met alle besturingselementen is te vinden achter dubbele 'oude deuren. Deze deuren zijn bewerkt met een speciale verf die een afgebladderd effect geeft. Op de muur ernaast is een afbeelding van de daken van een Marokkaanse stad te zien. Dit creëert ruimte en diepte in het geheel. Janine besluit: "Het resultaat is een zeer aangename ruimte die meer dan voldoet aan de verwachtingen van de cliënten."

Meer informatie:
Janine Denton
Zeestraat 38
1942AR Beverwijk
info@janinedenton.nl
www.janinedenton.nl


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven