RIHO geeft tips hoe ruimtelijk gevoel creëren op kleine oppervlak

Vijf hacks voor een kleine badkamer

RIHO International B.V. in Tilburg plaatste een interessante blog met als titel 'Size doesn’t matter – 5 hacks voor een kleine badkamer'. Want heel veel (stads)mensen beschikken over een kleine badkamer. Vaak is het dan lastig hoe je van dit kleine oppervlak een ruimtelijk gevoel kan creëren. RIHO zette 5 hacks op een rijtje. "Zodat ook jij even heerlijk kan relaxen in de badkamer na een drukke werkdag."

#1 - Het compacte duo
Geen bad én douche mogelijk in een kleine badkamer? Think again! Vandaag vind je tal van bad- en douchecombinaties, denk maar aan de Still Showering. Hier kan je heerlijk in badderen na een drukke dag of een snelle douche nemen na je morningrun. Vervang het klassieke douchegordijn met een glazen badwand, zo voorkom je water op de vloer en behoud je toch het ruimtelijk gevoel. Score!

#2 – Space savers
Een spiegelkast neemt geen extra ruimte in maar biedt wel opbergruimte. Handig om je tandenborstel, gezichtsproducten en scheerapparaten in op te bergen. Een spiegelkast laat je badkamer ook ruimer ogen en al helemaal wanneer je een exemplaar ophangt met ook spiegels aan de zijkanten.

#3 – Kleur bekennen
Lichte kleuren laten een kamer optisch groter lijken, dat geldt ook voor de badkamer. Ga voor lichte wanden en tegels om dit effect te bereiken. Onze tip is om grotere tegels te gebruiken. Hierdoor zijn de voegen minder zichtbaar waardoor je de ruimte rustig houdt en tegelijkertijd ook ruimer. Wil je toch wat kleur en speelsheid in de badkamer? Werk met verschillende materialen en texturen om je badkamer interessanter te maken. Nog enkele accessoires in een mooie accentkleur om het plaatje compleet te maken en that's it!

#4 – Think smart
Vergis je niet, een grote wastafel betekent niet meteen dat ie ook praktisch is. Een kleine elegante wastafel kan ook heel praktisch zijn. Zeker wanneer je het combineert met een meubel dat er mooi onder past. Ga voor een minder diepe onderkast met lades in plaats van deuren. Hierdoor win je ruimte en kan je toch nog je handdoeken en haardroger opbergen in de schuiven.#5 – (p)interesting
Vind je de tips handig maar ben je toch op zoek om de juiste spullen te combineren, dan is Pinterest the place-to-be. Laat je inspireren en creëer je eigen moodboard. Zo heb je in no-time een heleboel ideeën om jouw badkamer te renoveren of een frisse make-over te geven.

Over RIHO
RIHO bestaat 40 jaar. In 1979 startte het bedrijf als producent van zonnebanken. In 1986 maakte het de overstap naar sanitair: acrylbaden en whirlpools. Inmiddels is het al meer dan 33 jaar een toonaangevende sanitairproducent. Het Tilburgse familiebedrijf, waar inmiddels de tweede generatie in de persoon van Tim Jansen de scepter zwaait, heeft sinds 1990 een eigen productiefaciliteit in Tsjechië, waar baden, douchebakken, whirlpools en douchecabines worden gemaakt. Bijna 25 jaar geleden, in 1996 opende RIHO ook nog een fabriek in Diest (België), waar badmeubelen worden gefabriceerd. Naast Nederland heeft de sanitair producerende onderneming ook verkoopvestigingen in België, Duitsland, Tsjechië, Polen, Hongarije en Roemenië 

Meer informatie:
RIHO International B.V.
Hermesstraat 10
5047 TS Tilburg
info@riho.com
www.riho.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven