GROHE investeert miljoenen in kleurtechnologie

Thomas Fuhr, de CEO van GROHE, laat weten dat zijn bedrijf flink gaat investeren in nieuwe kleurtechnologie. Fuhr kondigt aan dat de GROHE-productie in het Zwarte Woud eind 2019 PVD-technologie zal implementeren. De investering van ongeveer 5 miljoen euro levert 27 nieuwe banen op.

"Met de PVD-coatingtechniek brengen we een hoogwaardige technologie naar Lahr die in lijn is met een wereldwijde consumententrend en ook een groeisegment bedient: handdouches en douchesystemen in prachtige kleuren voor op maat gemaakte ontwerpen in badkamers", aldus Fuhr.

"Met deze investering vergroten we de productieomvang van de fabriek, waardoor we beter in staat zijn om de handdouches en douchesystemen in GROHE-kleuren sneller op de markt te brengen'', aldus KBBDaily.

Wat is PVD-technologie?
Volgens GROHE is PVD de afkorting voor Physical Vapor Deposition. De technologie is afkomstig uit de ruimtevaartindustrie en heeft een nieuwe standaard gezet voor de kwaliteit van de afwerkingen.

Tijdens de voorbehandelingsfase worden de componenten zorgvuldig gereinigd en met warmte behandeld in een oven. Kunststof componenten ondergaan een ontgassingsproces. Vervolgens wordt PVD-coating aangebracht.

Dit proces vindt plaats in een omgeving met hoog vacuüm en bestaat uit drie stappen: eerst wordt het substraat gereinigd, vervolgens wordt de basislaag aangebracht, gevolgd door de verflaag.

Het proces zorgt voor een breder scala aan kleuren en maakt het tegelijkertijd mogelijk om de afwerkingen drie keer harder en tien keer krasbestendig te maken dan gegalvaniseerde afwerkingen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven