Dit zijn de tuintrends voor 2020

Brenda Horstra van Tuinbranche Nederland presenteerde onlangs de drie belangrijkste trends voor 2020. Welke invloed dat heeft op de tuin is door landschapsarchitect Wim Wijsman vormgegeven in drie trendtuinen. Die zijn aangelegd bij tuincentrum Huiting in Vianen, zo meldt Miranda Vrolijk, vakredacteur bij Tuin en Landschap.

FOTO DE TUINEN VAN APPELTERN 

Samen met trendwachter Aafje Nijman heeft Tuinbranche Nederland drie trends uitgelicht, die op Hortipoint.nl uiteen worden gezet.

Blended Cultures
Veel mensen zijn zich inmiddels bewust dat de digitalisering hun wereld niet alleen verbreedt, maar ook versmalt. Zij willen uit die sociale media-bubbel van gelijkgestemden stappen en hun horizon verbreden. In de trendtuin Blended Cultures resulteert dit in een mix van materialen, werelden en culturen. De beplanting is uitgesproken, zowel qua kleur, vorm en bloeiwijze. In de tuin is een bonte mix toegepast.

Inner retreat
Andere mensen hebben moeite om de technische ontwikkelingen bij te houden. Zij willen zich onttrekken van alle (digitale) prikkels die voortdurend op hen afkomen. Voor hen is de tuin Inner retreat ontworpen. Hier kunnen mensen zich terugtrekken uit de drukke buitenwereld, zich ontspannen en weer opladen. Daarom vind je geen schreeuwerige kleuren of extreme vormen in deze tuin, maar juist zachte, transparante tinten. De beplanting kenmerkt zich door fijne blad- en stengelstructuren en zachte bloeikleuren.
  
Street Savage
Er is ook een groep mensen die juist behoefte heeft aan verandering, die buiten de gebaande paden wil treden en als tegenwicht voor het 'perfecte plaatje', schoonheid in het imperfecte te zien. Onconventioneel, onorthodox en persoonlijk zijn de sleutelwoorden die bij hen passen. Die behoefte is vertaald naar een tuin waarin eigenlijk alles mag. De gebruikte materialen zoals stelconplaten, aluminium en een zwarte halfverharding geven de tuin een rauwe uitstraling. De felgekleurde graffiti steekt daar vrolijk bij af. Ook de beplanting bloeit in uitgesproken kleuren. Daarnaast biedt deze tuin ruimte aan ’imperfecte’ planten, zoals de doorgeschoten dakplatanen die er door Wijsman in zijn gezet. De Street Savage-tuin zal vooral het tuintype aanspreken dat status ontleent aan zijn tuin.

Lees het complete artikel op Hortipoint.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven