Tentoonstelling tijdens Dutch Design Week

Best Wool presenteert best bewaarde geheimen over wol in de exclusieve expositie Roll with us

De Brabantse wollen vloerbekleding- en kledenproducent Best Wool presenteert tijdens deze Dutch Design Week 2019 de best bewaarde geheimen over wol in hun exclusieve expositie Roll with us.

Op nauwelijks vijf kilometer afstand van het design epicentrum maakt de wolspecialist al vier decennia luxe, wollen vloerbedekking en kleden op maat. Önze producten worden verkocht van New York tot Shanghai en sinds vorig jaar hebben we een eigen label: Monasch by Best Wool", vertelt een woordvoerder van Best Wool.

De tentoonstelling, die nog t/m 27 oktober te zien is in de Piet Hein Eek showroom, is tot stand gekomen in samenwerking met designbureau Studio RENS.


FOTO's van Best Wool, Studio RENS en fotograaf Ronald Smits.

Innovatie van een eeuwenoud product
Best Wool vervaardigd al haar producten in Best en hoort naar eigen zeggen tot de top drie in wollen vloerbedekking-en kleden wereldwijd. Eigenaar sinds 2000 is Yvar Monasch (49): "Wij werken al sinds 1982 met ambachtslieden. Al onze producten worden vervaardigd door experts op het gebied van tuft-technieken, design en materiaal. Wol is een geweldig duurzaam product dat veel te vaak wordt vergeten."

"Om de wereld te laten zien dat wol een fantastisch natuurproduct is en om onze positie als koploper binnen de wolsector te bewaken is Best Wool continu in beweging. Innovatie is een belangrijke pijler binnen het bedrijf. Best Wool kijkt vooruit en past zich niet aan aan de trend, maar probeert deze te zetten", aldus Monasch. "De lancering van ons eigen label, afgelopen jaar tijdens de Salone del Mobile in Milaan, was een van de uitkomsten van deze continue ontwikkeling."

Tastbare tentoonstelling
Die drang naar innovatie moest terugkomen in de expositie die Best Wool ontwikkelde voor de Dutch Design Week 2019. Samen met het designer duo Renee Mennen en Stefanie van Keijsteren van Studio RENS is er een tastbare, pure productie tot stand gekomen waarin de vele gezichten van wol en vooral de kwaliteit van het natuurproduct heel mooi worden weerspiegeld.
Mennen: ‘Wij waren positief verrast toen we kennis maakten met Best Wool en zagen hoeveel variëteit er in tufttechnieken is en hoe dikten en structuren van wol producten van elkaar verschillen. Dat is wat we in de expositie hebben terug laten komen. Evenals kleur – wat voor ons altijd een belangrijke rol in een productie speelt. Wij zien Roll with us als een geweldige toevoeging aan ons portfolio."

Er staan samenwerkingen, pop-ups en meer innovaties op de planning in de nabije toekomst. Momenteel is Best Wool aangehaakt bij de pop-up van GHYCZY in X BANK in Amsterdam.

Dutch Design Week vindt plaats van 19 tot en met 27 oktober in Eindhoven.

Meer informatie:
Best Wool
Kanaaldijk 3
5683 CR Best
info@bestwoolcarpets.com 
www.bestwoolcarpets.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven