Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voor het Nederlands label Moooi

Obon-tafels van Italiaanse designer Bonanni

Obon is een collectie van drie tafels van het Nederlandse label Moooi dat is geïnspireerd op een oud aards, onregelmatig materiaal: terracotta. De oorsprong van dit materiaal gaat terug naar lang vervlogen tijden en wordt teruggevonden in duizenden jaren oude archeologische opgravingen. "Deze waardevolle vondsten getuigen van onze tijdloze creativiteit en ons verlangen om te creëren, bewonderen en ritualiseren."



Het design van de Obon tafels is het resultaat van een proces van het combineren van vormen en volumes. De grafische puurheid gaat op in de structuur van aardewerk, waardoor een unieke mix van nieuw en antiek ontstaat. Simone Bonanni's Obon-tafels zijn in twee kleuren beschikbaar: terracotta en grijs.



"Ik geloof dat bij het ontwerpen van een nieuw object de esthetiek ervan een gevolg moet zijn van een diep begrip van de essentie, functie en betekenis ervan", aldus Simone Bonanni die in 1989 is geboren in het Italiaanse Pordenone. Hij studeerde industrieel ontwerp aan Istituto Europeo di Design in Milaan, waar hij in 2011 cum laude afstudeerde. In 2012 verliet hij Milaan en trad hij toe tot de Marcel Wanders Studio in Amsterdam, waar hij drie jaar lang werkte als productontwerper en projectleider.

Terug uit Nederland in 2015, richtte hij Simone Bonanni Design Studio op in Milaan. Hij werkt nu aan verschillende projecten voor geselecteerde internationale merken, met focus op zowel productontwerp als Limited Editions, terwijl hij ook lesgeeft en lezingen geeft aan het Istituto Europeo di Design en IED Master in Milaan

Meer informatie:
Moooi
www.moooi.com

Publicatiedatum: