Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Architectuurguide neemt een bijzonder gebouw onder de loep

Slim ontwerp met open indeling

Uitgangspunt bij de vormgeving van de schuurwoning die bureau Rose en de Bie in Vinkel (Noord-Brabant) realiseerde was om een robuuste woning te bouwen met duurzame materialen. Dat heeft geresulteerd in een sober, slim ontwerp met een krachtige architectuur waarin de middelen en mogelijkheden van deze tijd worden weerspiegeld.Het strakke lijnenspel en materiaalgebruik geeft de villa een eigentijdse uitstraling. Het ontwerp is opgebouwd rond een open, heldere hoofdmassa. De voorzijde is gesloten, een grote glazen pui met openslaande deuren aan de achterzijde biedt uitzicht op de buitenruimte. Scheidingsmuren tussen de vertrekken op de begane grond ontbreken. Het toilet heeft natuurlijk wel vier muren en een deur. Maar de royale entree gaat naadloos over in de ruime keuken en de lichte woonkamer.

Een open trap voert naar de vide, waar slaapkamers en een badkamer aan grenzen. De open indeling zorgt voor een dynamisch, ruimtelijk karakter en voorkomt een ‘eilandjesgevoel. Architect Marco Rose: "Er zijn oneindig veel manieren om een goed gebouw te maken, pas als de omgeving klopt en er samenhang is, wordt een optimaal resultaat behaald."

Meer informatie:
Architectuurguide
www.architectuurguide.nl