Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

De Architectuurguide neemt een bijzonder gebouw onder de loep

Slim ontwerp met open indeling

Uitgangspunt bij de vormgeving van de schuurwoning die bureau Rose en de Bie in Vinkel (Noord-Brabant) realiseerde was om een robuuste woning te bouwen met duurzame materialen. Dat heeft geresulteerd in een sober, slim ontwerp met een krachtige architectuur waarin de middelen en mogelijkheden van deze tijd worden weerspiegeld.



Het strakke lijnenspel en materiaalgebruik geeft de villa een eigentijdse uitstraling. Het ontwerp is opgebouwd rond een open, heldere hoofdmassa. De voorzijde is gesloten, een grote glazen pui met openslaande deuren aan de achterzijde biedt uitzicht op de buitenruimte. Scheidingsmuren tussen de vertrekken op de begane grond ontbreken. Het toilet heeft natuurlijk wel vier muren en een deur. Maar de royale entree gaat naadloos over in de ruime keuken en de lichte woonkamer.

Een open trap voert naar de vide, waar slaapkamers en een badkamer aan grenzen. De open indeling zorgt voor een dynamisch, ruimtelijk karakter en voorkomt een ‘eilandjesgevoel. Architect Marco Rose: "Er zijn oneindig veel manieren om een goed gebouw te maken, pas als de omgeving klopt en er samenhang is, wordt een optimaal resultaat behaald."

Meer informatie:
Architectuurguide
www.architectuurguide.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven