Jubilerende fabrikant maakt zich op voor Design Warm Contest

Bijna 400 ontwerpers, architecten en jonge designtalenten uit 24 landen

Het begon allemaal met de intuïtie van Maria Pia Bertona, die besloot zich in de wereld van radiatoren te wagen en in 1989 in de provincie Modena een bedrijf startte dat zou uitgroeien tot Scirocco H. Als een van de eerste bedrijven in Italië die handdoekwarmers produceert, heeft het bedrijf in de loop der jaren zijn technische knowhow, engineering, esthetiek en ontwerp geperfectioneerd.


 
In 1999 verhuisde het bedrijf naar Gattico, in de provincie Novara. In 2013 nam Filippo Arbellia, de zoon van de oprichter, het management van het bedrijf over samen met nieuwe partner Sabrina Mora, wat het stijl- en ontwerptraject van Scirocco H nieuw leven inblies.
 
In de loop der jaren heeft het bedrijf zich met volharding toegelegd op het nastreven van nieuwe ontwerpen, materialen en technologieën. Door functionaliteit en hoge esthetische waarde te combineren, transformeren de collecties van het bedrijf de radiator van een object waarvan efficiëntie de bepalende factor is in een product dat functie en het meest geavanceerde ontwerp perfect combineert waardoor het niet langer een gebruiksvoorwerp is dat verborgen wordt in een hoek, maar een waar kunstwerk om trots te zijn.
 
Goede voorbeelden hiervan zijn Snake, met zijn onmiskenbare kronkelende vorm, Graffe, dat een nieuw licht schijnt op een alledaags voorwerp als een paperclip, en Winter, een innovatieve koperen handdoekverwarmer met een verfijnde verbinding tussen rechtopstaande en horizontale pijpen, waardoor het een uniek product is met een lasvrije esthetiek.
 
Recentelijk werd Brick aan dit rijtje toegevoegd, die kan worden gecombineerd met andere kleurrijke stukken om verschillende configuraties te maken, New Dress, een verwarmingslichaam met een kameleonachtig ontwerp, en Donut en zijn draagbare versie Donut BAG, verwarmde meubels met een perfect geometrische vorm geïnspireerd op de beroemde Amerikaanse snack.


 
De designradiator Tiffany is volledig gemaakt van gietijzer, met grote koperen kleppen, en een van de meest gevraagde op de markt, en wordt in 2018 het symbool van een nieuwe collectie, Style & Soul, geïnspireerd door de Art Nouveau artistieke en filosofische beweging.
 
"In de komende jaren zullen onderzoek en ontwikkeling van fundamenteel belang zijn bij het creëren van producten die altijd van het hoogste kwaliteitsniveau zijn", zegt Filippo Arbellia, directeur en partner van Scirocco H. "We gaan elektrisch aangedreven producten verder ontwikkelen, met aandacht voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën", voegt Sabrina Mora, directeur en partner van Scirocco H toe, "Hetzelfde geldt voor draagbare en vrijstaande producten, waardoor de keuze wordt uitgebreid, en we gaan ook een nieuwe speciale collectie maken.”
 
In 2017 ging Scirocco H een nieuwe uitdaging aan om ontwerpers, architecten en jonge designtalenten nog meer te betrekken bij de wereld van radiatoren en handdoekwarmers middels de Design Warm Contest. Na het grote succes van de eerste editie zullen bijna 400 kandidaten uit heel Italië en 23 andere landen aan de tweede editie meedoen.

Meer informatie:
Sciroccoh
www.sciroccoh.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven