Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Marcel Doek van Egger Textiles:

''Export staat vanaf 2020 op ons lijstje''

Egger Textiles B.V. is al ruim 90 jaar een begrip als specialist in woningtextiel en de partner voor iedere zelfstandige woonspecialist. De ruime collectie vitrage en inbetween stoffen zijn de basis voor alle ruim 1000 dealers. De ruime keuze gordijn, project, voering en verduistering stoffen maken het aanbod compleet. De confectie mogelijkheden worden via het WoonTotaal by Egger (online bestelprogramma) besteld. 


Marcel Doek (links) met collega Jack Klerx tijdens InCoDa 2019.

Sinds 1927 is Egger een begrip in raamdecoratie. Meneer Egger is de oprichter van de Hollands Zwitserse borduurfabriek en brak door in een oude TV reclame uit zeer waarschijnlijk 1968. Hij schuift daar een gordijn opzij en zegt "Tot ziens bij u thuis".

Marcel Doek, mede eigenaar van Egger Textiles: ''Als kleinere groothandel staan we bekend om onze klassiekers, de witte vitrages en inbetweens. Daarnaast leveren we ook echte classics en zijn we de laatste twee jaar uitgebreid met commerciële doeken die een aanvulling zijn op de collectie. Dit zijn 120 stalen waar we een serieuze speler mee zijn in de markt. Wij richten ons met name op kamerhoge stoffen: 285 cm tot 330 cm meter hoog. Alles wat we nieuw lanceren is ook minimaal deze hoogte. 90% van de stoffen worden in Europa op 'private' basis geproduceerd en krijgen het label Egger textiles.''

Terrein terug winnen
In elke sector vindt beweging plaats. Ook op het gebied van raambekleding. Marcel: ''Ik merk dat we terrein terug winnen in stoffen. Raamdecoratie, en dan bedoel ik de zachte raambekleding, is de laatste jaren weer erg in trek. Dat zien we terug in de cijfers. De meeste stoffen hebben een goed akoestisch en geluiddempend effect, terwijl bijvoorbeeld jaloezieën deze functie niet bedienen. Je merkt daarnaast dat mensen sfeer in huis willen creëren met deze zachte stoffen die ook nog eens vrijwel overal en in elk huis op te hangen zijn.''

Er vindt ook een nieuwe ontwikkeling plaats binnen de vloeren branche, verteld Marcel. ''Op InCoDa heb ik meerdere 'vloeren-specialisten' gesproken die naast hun vloerenassortiment nu ook raambekleding in hun winkel willen verkopen. Dit vind ik een slimme en leuke ontwikkeling die ik steeds vaker tegenkom.'' 

Woningmarkt
Het is voor iedereen duidelijk en zichtbaar dat de woningmarkt op dit moment big booming is. Ook Marcel ziet dit terug in de cijfers. ''Ja, wij merken ook dat het goed gaat in de woningbranche. De meeste klanten die niet verhuizen, vrolijken hun eigen huis een beetje op. Die kiezen voor een verbouwing of verhuizing in eigen huis. Want je kunt je huis voor veel geld misschien verkopen, maar meestal koop je dan ook duurder terug.   

Export in 2020
Voor Egger Textiles is het belangrijk betrouwbaar te zijn en een goede service te bieden aan hun dealers. ''We willen er voor ze zijn en bieden ook een goede collectie met een juiste prijs.''

Op dit moment bedient Egger Textiles  ruim 1000 dealers in Nederland en België. ''We staan altijd open voor andere landen. Export staat vanaf 2020 op het lijstje, maar we zijn eerst bezig om de basis goed neer te zetten in eigen land en België. Wij zijn uiteindelijk afhankelijk van de mensen die in de detailhandel onze producten verkopen,'' legt Marcel uit. 

Tot slot ziet Marcel de toekomst rooskleurig in en heeft het in Borger gevestigde bedrijf opnieuw geboekt om aan de InCoDa 2020 deel te nemen.

Meer informatie:
EGGER Textiles
info@eggertextiles.nl 
www.eggertextiles.nl