Ontworpen vanuit gedeelde passie voor design, ambacht en comfort

Exclusieve samenwerking woonwinkel met vier topdesigners

Ontworpen vanuit een gedeelde passie voor design, ambacht en comfort ontwikkelden vier Nederlandse designers exclusieve ontwerpen voor Woonwinkel Eijerkamp. "Onze woonwinkel viert de liefde voor wonen en design met vier exclusieve Specials van gerenommeerde designers, exclusief voor Eijerkamp", laat een woordvoerder weten.
De speciale ontwerpen van Bert Plantagie, Edward van Vliet, Gerard van den Berg & Kees Marcelis zijn verkrijgbaar bij Eijerkamp in Zutphen & Veenendaal.

Bank Odin van Bert Plantagie
Bert Plantagie ontwikkelde een exclusieve uitvoering van bank Odin uit de collectie van het Nederlandse designmerk. De bank is, met zijn strakke lijnen en comfortabele zit, één van de favoriete ontwerpen van Plantagie. “Ik ben erg trots op de bijzondere stof- en ecoleder collectie van designbank Odin, welke we speciaal voor Eijerkamp ontwikkeld hebben. De collectie bestaat uit zes kleuren gerecycled ecoleder van hoge kwaliteit, en een stoere, grove stof in een vernieuwend kleurenpalet”, vertelt Bert Plantagie.

Textiel van Edward van Vliet
Met Edward van Vliet en Textiles & MORE sloeg Eijerkamp de handen in één om een exclusieve textiel collectie met karpetten en sierkussens te ontwerpen: de Tribe Hexagon collection.
Van Vliet liet zich voor de dessins inspireren door de 'flower of life', een heilig Arabisch geometrisch patroon welke symbool staat voor groei en wordt gezien als de moeder van alle geometrische patronen. "De dessins uit de kussen en karpetten collectie vertegenwoordigen de belangrijkste waarden die terug zijn te zien in alle ontwerpen van Van Vliet: de versmelting van religies en culturen en de ongelegen gedachten en ongeschreven regels die daar mee samengaan", zegt een woordvoerder van Eijerkamp.

Fauteuil Hidde van Gerard van den Berg
Speciaal voor Eijerkamp hult designer Gerard van den Berg zijn iconische Hidde Soft fauteuil in een exclusieve materiaalcombinatie van cognackleurig leder en vier kleuren hoogwaardige Diego stof. Voor het ontwerp van de klassieker liet Van den Berg zich inspireren door de vorm van een gebalde hand: “Hieruit is een organische vormentaal ontstaan met een strakke zitschaal en geplooide binnenzijde. Hidde Soft is een extra zachte variant om heerlijk in te nestelen”, aldus Gerard van den Berg.

Eettafel Belly van Kees Marcelis
Topdesigner Kees Marcelis ontwikkelde een limited edition van de alom geroemde Belly eetkamertafel. “Het design van eettafel Belly is ontstaan vanuit mijn persoonlijke wens om een designtafel te creëren waarbij de onderzijde net zo interessant is als de bovenzijde van het tafelblad. De ronde tafel is opgebouwd uit diverse lagen met trapsgewijze ronde vormen. Speciaal voor Eijerkamp heb ik een tafelblad in diep, grijsgroen onderhoudsarm Fenix geselecteerd, één van mijn favoriete kleuren”, vertelt Kees Marcelis.

Het familiebedrijf Eijerkamp werd in 1928 opgericht en wordt gerund door Evert-Jan en Hans-Jaap Eijerkamp. De dochters van de broers, Lotte, Marloes en Lisanne Eijerkamp zijn ook werkzaam in het bedrijf.

Meer informatie:
Eijerkamp
Gerritsenweg 11
7202 BP Zutphen
info@eijerkamp.nl 
www.eijerkamp.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven