Zeven Nederlandse ontwerpers exposeren experimentele werken in New York

Een kroonluchter gemaakt van kippenhokgaas en een lederen kruk gemaakt van vissenhuid behoren tot de stukken die worden tentoongesteld in deze tentoonstelling van Nederlandse ontwerpers georganiseerd door Ventura Projects en Colony.

Rick Tegelaar gebruikte kippengaas, geaccentueerd met goudafwerking, om de Meshmatics-kroonluchter te makenDutch Design is een gezamenlijke tentoonstelling samengesteld door Margriet Vollenberg, oprichter van Ventura Projects, en Jean Lin, die het designcollectief Colony uit New York runt.

De showcase presenteert het werk van zeven ontwerpers uit Nederland in de showroom van Colony in New York, die elk onconventionele fabricagemethoden verkennen.

Made by Rain, een keramische collectie van Aliki van der Kruijs, bevat een patroon van echte regendruppels, in verschillende tinten blauw

Het is de nieuwste showcase van Ventura Projects, dat verantwoordelijk is voor de jaarlijkse Ventura Lambrate en Ventura Centrale tijdens de Milan Design Week.

"Als geheel is de gepresenteerde collectie het resultaat van experimenteel onderzoek waarbij productiemethoden direct de vorm en functie van de gemaakte objecten beïnvloeden zonder hun schoonheid te verdoezelen", zeiden de curatoren.

Studio Jeroen gebruikte overgebleven fineer om een ​​kleine kast en gegoten pleisterwerk te vervaardigen om vazen ​​te maken

Onder de ontwerpen bevinden zich een reeks geweven sculpturale panelen die Rick Tegelaar creëerde met behulp van een 3D-printachtige techniek die Colback-vezels op een niet-geweven Colback-materiaal strijkt. Een ander stuk van Tegelaar, de Meshmatics Chandelier, is gemaakt met kippengaas om een ​​lamp te creëren die het licht in verschillende richtingen reflecteert.

Alissa + Nienke ontwierp panelen, scheidingswanden, raambekleding en sculpturen die spelen met de beweging van het licht. De studio onderzocht de materialiteit van roestvrij staal voor Mirabilia Metal, een oppervlak dat van uiterlijk verandert afhankelijk van iemands perspectief.

Dutch Design bevat ook handgeweven kussens en wandbekleding van textielontwerper Aleksandra Gaca in verschillende kleuren met een geribbelde textuur.

Hanglampen en kleurrijk glaswerk gemaakt door Studio Kalff komen ook voor in de tentoonstelling

Dekens geweven met mohair, linnen en katoen die de aanraking van de huid nabootsen van de hand van Nienke Hoogvliet experimenteren ook met textielproductie. Ze gebruikte ook vissenhuiden om een ​​kleine kruk te bekleden.

Nienke Hoogvliet weefde mohair, linnen en katoen om deze dekens te creëren die de textuur van de huid nabootsen, en bewerkte vissenhuid voor een krukje

Aliki van der Kruijs, textielontwerpster van beroep, toont experimenteel keramisch werk in de collectie. Het idee voor Made by Rain-porselein kwam van haar stof met dezelfde naam, die de print van echte regendruppels gebruikt om een ​​patroon te maken.

Geweven sculpturale panelen van Tegelaar gebruiken een 3D-printtechniek die Colback-vezels op een non-woven Colback-materiaal strijkt

Andere tentoongestelde items zijn onder andere het kleurrijke glaswerk van Studio Kalff en een stevige stelling die Studio Jeroen Wand met behulp van restfineer heeft gebouwd.

Dutch Design is van 12 september tot 20 december te zien in de Colony 324 Canal St, 2nd Fl in New York.

Meer informatie:
Ventura Projects
www.venturaprojects.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.