Woonboulevard Poortvliet gaat sinds zaterdag koninklijk door het leven. Het honderdjarige familiebedrijf kreeg tijdens een feestelijke avond, die door circa 700 gasten werd bijgewoond, het Predicaat Hofleverancier toegekend. De oorkonde werd door burgemeester Ger van de Velde uitgereikt aan Arie Bouman. Het meer dan 16 kilo wegende wapenschild mocht zoon Hermen Bouman vervolgens in ontvangst nemen.

Bekijk hier de complete fotoreportage.

Klein begonnen, groot gegroeid. Van de Winkel van Sinkel in 1919 tot Woonboulevard Poortvliet XXL (ter grootte van 50.000 m2) in 2019. Dit jaar viert het bedrijf haar 100 jarig jubileum en dit werd afgelopen week(end) groots gevierd. De 235 medewerkers en hun familieleden en andere genodigden kwamen zaterdagavond (28 september) naar Poortvliet om dit met de familie Bouman te vieren. Ook werd die avond bekend of het bedrijf zich Koninklijke Hofleverancier mag noemen. 


Spannend moment van de avond. De burgemeester van Tholen maakt bekend of Woonboulevard Poortvliet het Predicaat Hofleverancier toegekend krijgt.

Hermen Bouman heeft het roer van zijn vader Arie vijf jaar geleden overgenomen. Hij is momenteel de vierde generatie en werkt samen met verschillende broers en zussen in het succesvolle bedrijf. ''Als je nu marktonderzoek zou doen naar de haalbaarheid van een woonboulevard in Poortvliet, zou het antwoord heel snel β€˜nee’ zijn", vertelde Hermen Bouman eerder in een interview met de PZC. ''Toch zitten we in Poortvliet heel centraal. We hebben klanten van Vlissingen tot Breda en Antwerpen tot Rotterdam." 

Tijdens de feestelijke avond werd Hermen gevraagd hoe het is om directeur te zijn van zo een gigantisch bedrijf? "Af en toe best heel leuk", zei hij met een lach, om er snel aan toe te voegen: "Over het algemeen hartstikke leuk en het gaat ook hartstikke goed." 

Niet helemaal onbelangrijk, hoe blijf je nou als 100 jarig bedrijf nog relevant?
Hermen: "Het is heel belangrijk om relevant te blijven natuurlijk. Vooral in de retailbranche verandert er heel erg veel. Dat gaat heel erg snel en dan is het jammer dat er rondom familiebedrijven een stoffig imago hangt. Ik denk dat het bij ons ook niet terecht is. Wij proberen nieuwe dingen uit. Werkt het, dan gaan we als een speer er mee door. Werkt het niet, dan stoppen we ermee en gaan we heel snel door naar het volgende plan." 

Hermen geeft aan te willen groeien, wanneer hij naar de toekomst kijkt. ''Niet in Poortvliet. Daar kunnen we niet verder uitbreiden. Daarom openen we begin volgend jaar – onder de naam Bouman & Potter – een derde vestiging in winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam. We willen tot de top 5 van grootste spelers van Nederland gaan behoren."

Online winkelen is zoals bekend erg in opkomst, maar Bouman denkt dat het kopen van een stoel of bank toch meer fysiek gebeurt. Dit betekent echter niet dat hij zijn kop hiervoor in het zand steekt. ''Je gaat mee met de ontwikkelingen in de markt. Toch zien wij internet vooral als een manier om mensen naar onze winkels te krijgen", zei hij in het vraaggesprek met de PZC. 

Bekijk hier de fotoreportage van de feestelijkheden.

Het is mogelijk de familie Bouman te feliciteren met deze mooie erkenning: hermen.bouman@wbpoortvliet.nl