Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Restaurant krijgt bijzondere, ovalen wandlampen

Waalwijk is een wereldrestaurant van 1800 m² rijker. Lucky Apple opende onlangs zijn deuren. Het restaurant is gevestigd in een pand met een opvallende ronde vorm​. Art2Go interieurprojecten was verantwoordelijk voor het ontwerp, de realisatie van het interieur en de volledige bouwbegeleiding. Het Lichtlab leverde de wandlampen.


FOTO: Sharman Media.

Het concept omvat verschillende internationale keukens verdeeld over een imposant buffet. De 430 zitplaatsen zijn voor een deel te vinden op een grote entresol waarvandaan de gasten een mooi zicht hebben op de rest van het restaurant. In het ontwerp komen blauw- en kopertinten in diverse elementen terug om een samenhangend geheel te maken van de grote ruimte.

Kracht van herhaling
Om de hoogte van de ruimte te benadrukken werd in het midden van de zaak een bijna acht meter hoge wand opgebouwd in natuursteen uitstraling met led-verlichting. Voor de wandlampen gebruikte Het Lichtlab de armaturen No.39 Ovals by Alex Groot Jebbink. "Deze wandlamp gaat uit van de kracht van de herhaling. Ontwerper Alex zocht naar een manier om dezelfde vorm zo te verbinden dat er iets nieuws ontstaat. Een ontwerp dat een schijnbare eenvoud uitstraalt maar ook de vraag oproept: "hoe zit dat eigenlijk in elkaar", laat een woordvoerder van Het Lichtlab weten.


FOTO: Sharman Media.

Er werden diverse elementen voor het project op maat gemaakt zoals het mozaïek op het centrale buffet en de speciale armaturen voor de hanglampen aan de rand van de entresol. Om in de grote ruimte gezellige zithoeken te creëren worden er verschillende scheidingswanden geplaatst. Ze volgen allemaal de belijning van het pand naar het centrale punt waar het buffet omheen is gebouwd.

Meer informatie:
Het Lichtlab
Papland 13-G
4206CK Gorinchem
info@hetlichtlab.nl
www.hetlichtlab.com   

Publicatiedatum: