Presentatie tijdens Masterly The Hague

Nieuwste in situ wandbekleding Workingbert

In Royal, de locatie van het festival Masterly The Hague dat van 19 tot en met 22 september plaatsvindt aan het Lange Voorhout, wordt de nieuwste in situ wandbekleding Workingbert tentoongesteld.
Voor het event heeft curator Nicole Uniquole Workingbert gekoppeld aan het oudste schilderij van het Huis ten Bosch dat in 1750 is gemaakt door Jan ten Compe en ontdekt door Willem-Jan Hoogsteder.

Het exterieur van de versleten muren vóór de vele renovaties van Huis ten Bosch is het uitgangspunt voor de wandbekleding van Workingbert voor deze toekomstige kantoren. Abstracte vlekken van het exterieur associëren tegelijkertijd met Chinese of Japanse landschapsruimtes in het paleis.
Een exterieur dat met behulp van hedendaagse digitale printtechnieken een interieurlandschap wordt.

Digitale Tactiliteit
Experimenten met digitaal printen zijn toonaangevend in de producten van Workingbert. Of het nou de unique Wall, Ready to Wall, wandbekleding- of wandgordijnencollectie is, de mogelijkheid van kleurverfijning met behulp van digitaal printen in combinatie met het bedrukte materiaal resulteert altijd in specifieke tactiliteit. Het bedrukte oppervlak evolueert naar een nieuwe textielervaring die goed zal functioneren in verschillende interieurs.

Nieuwe wandgordijnencollectie
Voor Masterly The Hague zette digitale tactiliteit Workingbert aan tot meer experimenten met handgemaakte fotogrammen van verwelkte bloemen gebruikmakend van ontwikkelingsvloeistof als toevallige verf. De keuze om af te drukken op een zeer lichte voile stof en een diepe fluwelen stof legt de nadruk op de natuurlijke vloeibaarheid van kleuren en vormen.
Zachtheid in onze interieurs is noodzakelijk.
De tentoongestelde werken zullen deel uitmaken van de wandgordijnencollectie.


 
Dit grote nieuwe wandbekledingsproject is slechts 4 dagen te zien, van 19 tot 22 september. Na het festival zal Maastede, de eigenaar van het gebouw, de ruimte gaan renoveren tot moderne kantoren en zullen deze muren alleen toegankelijk voor zijn werknemers.
 
Workingbert
Workingbert zal in april 2020 nieuwe collecties tentoonstellen bij Masterly, the Dutch in Milaan. Workingbert zal samenwerken met Textiles and More voor een wandgordijncollectie.
In recente jaren was zijn werk te zien bij Object Rotterdam, Dutch Design Week, Piet Hein Eek, Ventura Dubai and Rosana Orlandi. 

Meer informatie:
Workingbert
info@workingbert.nl
www.workingbert.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven