IVC lanceert sterke en stille vloeroplossing

IVC Group, Europese producent van vinylvloeren, lanceert zijn allernieuwste innovatie: LayRed 55. Deze onbuigzame engineered rigid click LVT-vloer is het resultaat van twee jaar intensief onderzoek en engineering in IVC’s Centre of Excellence voor vinylvloeren. De combinatie van verschillende lagen zorgt voor akoestische prestaties in ruimtes met een druk beloop en is geschikt voor renovaties. LayRed 55 werd ontworpen en ontwikkeld in IVC’s Belgische hoofdkantoor in Avelgem en zal daar ook worden geproduceerd.

LayRed 55 is een premium LVT-vloer die design combineert met comfort en duurzaamheid. De collectie omvat 23 dessins, die allemaal over ongeëvenaarde akoestische prestaties beschikken en  kras-, vlek- en waterbestendig zijn.

“Met LayRed 55 wilden we onze klanten een hoogwaardige engineered vinylvloerbieden die eruitziet als natuurlijk hout of steen”, legt Marketing Director IVC Group Cindy Van Moorleghem uit. “LayRed 55 dankt zijn comfort, stevigheid en design aan zijn meerlagige samenstelling. Bovendien roept het biofilisch designvan de vloer een sfeer van rust en welzijn op. Dat evenwicht tussen uiterlijk en prestaties is overigens iets waar we altijd naar streven. Bij de LayRed 55 engineered click-collectie zijn we daar bijzonder goed in geslaagd.”

Duurzaam
De biofilische LayRed 55-collectie bevat geen orthoftalaaten en gaat verder dan de wettelijke vereisten voor de binnenluchtkwaliteit.

Ook staat duurzaamheid centraal in het productieproces en de levenscyclus van LayRed 55. Deze nieuwe collectie bestaat voor 30% uit gerecycleerde materialen. Door de lijmloze plaatsing kunnen de planken na gebruik gemakkelijk worden weggehaald. De LayRed 55 is zelf ook volledig recycleerbaar.

Makkelijk te plaatsen
Cindy: “De geïntegreerde ondervloeren geavanceerde akoestische laag beperken het transmissiegeluid met 10 dB Llin en zorgen ervoor dat het reflectiegeluidmaximaal wordt gereduceerd.”

De geïntegreerde ondervloer maakt ook een snelle plaatsing mogelijk, zelfs op oneffen oppervlakken, waardoor LayRed 55 ideaal is voor renovaties. Doordat deze engineered vinylvloer nauwelijks tot geen voorbereiding van de ondergrond vereist, versneden kan worden met een Stanleymes en de planken zonder lijm worden geplaatst, is een snelle installatie mogelijk.

Meer informatie:
IVC Group
projectsnl@ivc-commercial.com  
www.ivc-commercial.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven