SmartControl en Atrio van Grohe

'Nieuwe collectie is over tien jaar nog tijdloos'

Grohe komt met twee nieuwe collecties: SmartControl en Atrio. Beide collecties combineren een gebruiksvriendelijk ontwerp met geavanceerde technologie.

SmartControl behelst een brede bediening van een douche, die verder gaat dan simpelweg de kraan omdraaien. Met SmartControl kan door middel van knoppen worden gekozen voor temperatuur, het type waterstraal en de kracht van deze straal. Het douchesysteem geeft een groot aantal mogelijkheden om de douche-ervaring aan te passen. De douchemogelijkheden lopen van een fijne spray tot een volle straal. De bediening blijft intuïtief en gemakkelijk in het gebruik. Het systeem slaat de voorkeuren van de gebruiker op voor een volgende keer dat van de douche gebruik wordt gemaakt.

SmartControl kan naadloos worden geïntegreerd met de TurboStat-technologie van Grohe. Hierdoor kan de temperatuur van het water in een fractie van een seconde worden aangepast, zodat er minder water wordt verspild voordat de douche op de juiste temperatuur voor gebruik is gekomen. SmartControl is zowel beschikbaar in een makkelijk te installeren Euphoria-variant of kan achter de muur worden geïnstalleerd via het GrohTherm-systeem.

De Atrio-collectie omvat een groot aantal soorten kranen, zoals kranen voor baden, aan muren, lage kranen, etc. Alle kranen zijn qua ontwerp gebaseerd op de simpele vorm van een cirkel. De smalle cilinderachtige vormen zijn mogelijk gemaakt door de cartridge-technologie van Grohe. Net als bij SmartControl is bij Atrio gelet op duurzaamheid en efficiëntie. Het water wordt zo effectief mogelijk gebruikt, zodat zo min mogelijk water wordt verspild.

Volgens onderdirecteur Michael Seum is Atrio ontwikkeld als een tijdloos ontwerp. “Atrio zal een lange tijd meegaan. Dit draait niet zozeer om ontwerpen waarmee risico’s worden genomen, maar meer om veel aandacht voor details en de juiste proporties. Toen we met de ontwikkeling van Atrio begonnen, wilden we echt een iconische stijl creëren”, aldus Seum. “De definitie van iconisch is voor mij als iets vanuit het geheugen kan worden nagetekend. Over tien jaar is Atrio nog net zo herkenbaar als toen we het op de eerste dag begonnen te ontwerpen.”

Meer informatie:
Grohe
www.grohe.nl 

Bron: Azure


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven