Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Beddenzaak sluit na bijna 110 jaar de deuren

Na bijna 110 jaar de deuren van je beddenspeciaalzaak moeten sluiten, gaat je niet in de koude kleren zitten. Van generatie op generatie een mooie zaak draaien en dan houdt het opeens op. Geen opvolger. En de winkel aan derden verkopen is ook niet gelukt. 

Beddenspecialist Spijker in Maassluis sluit na 108 jaar haar deuren. Op de ramen van de zaak zijn sinds kort stickers met 'opheffingsuitverkoop' te vinden. Dat meldt WOS op haar website.

Volgens de publieke omroep is Spijker ooit gestart door de opa van de huidige eigenaar Jaap Spijker en later voortgezet door hun kinderen. De afgelopen veertig jaar hebben Jaap en zijn vrouw Anke het beheerd. "Maar volgend jaar zijn wij beiden 65 en pensioengerechtigd, dus willen wij tijd nemen voor het nietsdoen." De kinderen van Jaap en Anke hebben geen trek om de winkel over te nemen. De één zit in het onderwijs, de ander is piloot.

Eigenaar Jaap Spijker met vrouw Anke. FOTO Beddenspecialist.nl

In de afgelopen veertig jaar kende Spijker diverse hoogtepunten, blikt Jaap terug. Bijvoorbeeld het predicaat Hofleverancier tijdens het 100-jarig bestaan in november 2012. Het was niet gemakkelijk om die titel te mogen voeren. "Maar als je het dan eenmaal hebt, is het wel bijzonder eervol. De toenmalige commissaris van de Koningin Jan Franssen kwam ons dat uitreiken", herinnert Jaap zich. 

Het is nog niet duidelijk wanneer de winkel definitief sluit, dat wordt later bekend. Het pand maakt naar verwachting plaats voor starterswoningen. "Daarvoor zijn vergunningen aangevraagd bij de gemeente, maar ik heb begrepen dat er wel wat dingen zijn afgewezen omdat de gemeenteraad wil dat de detailhandelsfunctie moet blijven."

Bron: De Stichting WOS, de publieke omroep voor de gemeenten Westland, Maassluis en Midden-Delflan: www.wos.nl

Meer informatie:
Beddenspecialist Spijker
Wip 2-3
3142 GL Maassluis
T 010-5912137
spijker@beddenspecialist.nl
www.beddenspecialist.nl

Publicatiedatum: