Electrolux wil bijna 1.700 banen schrappen

De Zweedse producent van huishoudelijke apparaten Electrolux wil wereldwijd 1.675 banen schrappen. 875 arbeidsplaatsen hebben betrekking op de afdeling efficiëntieverbeteringen in zowel de B2C- als B2B-branches. Het banenverlies treft niet de productie.
Electrolux Professional fabriceert apparatuur voor commerciële keukens en wasserijen. Eind januari kondigde Electrolux zijn voornemen aan om activiteiten af te stoten om die vervolgens te verplaatsen naar een afzonderlijk, beursgenoteerd bedrijf.

Bovendien heeft Electrolux zijn productielocaties in Hongarije beoordeeld op concurrentievermogen en vervolgens besloten om in de Jászberény-fabriek de productie van stofzuigers en het grootste deel van de productie van vrijstaande koelkasten te stoppen. De maatregel treft ongeveer 800 werknemers. In ruil daarvoor is het bedrijf van plan om ongeveer € 100 miljoen te investeren om de productie van premium koelkasten in Nyíregyháza te automatiseren en digitaliseren. De modernisering van de fabriek is onderdeel van een programma dat Electrolux in 2017 heeft aangekondigd, zo meldt Euwid Moebel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven