Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Van Deense ontwerper

Drie nieuwe versies van lampen ter ere van 125e verjaardag

Het lampenmerk Louis Poulsen komt ter ere van de 125e verjaardag van de Deense ontwerper Poul Henningsen met drie nieuwe versies van Henningsen’s creaties. De betreffende lampen zijn de PH Artichoke, PH 5 en PH 5 Mini.

Henningsen maakte naam met de manier waarop hij de relatie verkende tussen lichtstructuren, schaduw en kleuren. Volgens Henningsen bestond er zoiets als “goed licht” en had de mens zowel licht als duisternis nodig.

In 1926 ontwikkelde Henningsen een revolutionair systeem van drie kappen, die een zacht diffuus licht konden verspreiden. Dit zorgde voor licht dat aangenaam was voor de ogen en een comfortabele omgeving in het werk of thuis mogelijk maakte. Het werk van Henningsen heeft latere generaties aan ontwerpers geïnspireerd. De ontwerpen van Henningsen zijn tijdloos, zoals de nieuwe edities van Louis Poulsen laten zien

Henningsen ontwierp in 1958 de PH Artichoke in opdracht van het Langelinie Pavillonen-restaurant in Kopenhagen. De lamp is vervaardigd uit koper en bestaat uit een frame bedekt met een abstracte bladeren. De lichtbron zit tussen de bladeren verstopt, zodat de lamp een zacht niet-verblindend licht geeft.

De PH 5 is zestig jaar geleden ontwikkeld als Henningsen’s antwoord op de vraag naar een niet-verblindende hanglamp. De lamp maakt gebruik van het systeem van meerdere kappen, waarbij het licht voornamelijk naar beneden is gericht. De nieuwe uitvoering van Louis Poulsen van zowel de PH 5 als de PH 5 Mini combineert de kappen van messing met witte lagen. Het is voor het eerst dat de PH 5 op deze manier met messing wordt afgewerkt. De gouden kleur van de lamp geeft een warme, natuurlijke indruk en past zodoende uitstekend bij moderne ruimtes.

Bron: Archiproducts


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven