Equilli opgericht door team van gedreven onderzoeksingenieurs

'Medische wetenschap betreedt showroom van slaapspecialisten in De Woonindustrie'

Het lijkt een vreemde eend in de bijt. En dat is het ook. In De Woonindustrie opende Equilli in december jl. de deuren van een nieuwe showroom op de afdeling Slapen van het Nieuwegeinse interieurcentrum. Tijdens de Najaarsvakbeurs, die zondag startte en woensdag 9 september haar laatste dag beleefde, kwam menig slaapspecialist een bezoekje brengen aan het Belgische bedrijf van dr. ir. Vincent Verhaert, gespecialiseerd in matrassen, kussens en (dek)bedden met een bijzonder verhaal.

V.l.n.r. Johan Oyen, Vincent Verhaert en Alex Schonewille.

“Nog maar een klein jaar geleden maakte Nederland voor het eerst kennis met onze collectie", vertelt Vincent. "Wetenschap betrad de showroom van slaapspecialisten", zo vat hij het samen.
"Wij onderscheiden ons door een aanbod matrassen dat is ontwikkeld door wetenschappers met een diepgaande kennis van slaapcomfort en gezondheid. Het is niet verwonderlijk dat de interesse in Equilli snel is toegenomen: onze unieke maatwerk-matrassen zijn de perfecte aanvulling binnen elk assortiment", vindt hij.

Universiteiten
Equilli is ooit gestart met een onderzoek naar een persoonlijk aangepaste matras dat de oprichters hebben gedaan aan de Afdeling Biomechanica van de KU Leuven. Deze afdeling is gespecialiseerd in rehabilitatie- en preventiebiomechanica. Deze wetenschappelijke achtergrond vormt het DNA van het merk en de basis voor alle producten van Equilli. Ook vandaag de dag investeert het bedrijf samen met verschillende universiteiten nog volop in nieuw wetenschappelijk onderzoek rond gezond slapen. 
“Tijdens ons academisch onderzoek merkten we al snel dat de matras veruit het grootste effect had op de correcte ondersteuning van het lichaam. In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt, is het effect van de bedbodem eerder beperkt. Zeker bij moderne (dikkere) matrassen is de bedbodem enkel nog belangrijk om de matras op de juiste hoogte van de grond te brengen en voldoende ventilatie toe te laten onderaan de matras. Daarom hebben we een matras ontwikkeld met verwisselbare zones die kan aangepast worden aan de unieke lichaamsbouw en slaaphouding van elke klant”, meldt Equilli op haar website.

Gedreven onderzoeksingenieurs 
Equilli is (dus) opgericht door een team van gedreven onderzoeksingenieurs onder leiding van Vincent Verhaert. Hun verwondering over het gebrek aan wetenschappelijke innovaties en de overdaad aan valse beloftes in de matrassector heeft hen ertoe bewogen om Equilli op te richten. Vanuit de overtuiging dat dit beter kan, wordt Equilli vandaag gerund door een gedreven team van ingenieurs, kinesitherapeuten en andere experten. Hun grootste gemene deler: een enorme fascinatie voor wetenschap en slaap.

Meer informatie:
Equilli
www.equilli.com

Wilt u zich aansluiten bij een select aantal dealers? Bel dan Alex Schonewille, sales manager Nederland: 06 5273 16 26.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven