Jaga realiseert binnenklimaatoplossing voor hotel Bruno

Historisch pand krijgt 239 plafondunits

Het monumentale Pakhuis Meesteren op de Kop van Zuid in Rotterdam is volledig gerenoveerd en verbouwd. Het is nu een hotel: Hotel Bruno behorend bij het keten Room Mate Hotels. Het in 's-Hertogenbosch gevestigde bedrijf Jaga leverde het binnenklimaatsysteem voor het hotel waarmee de hotelkamers afzonderlijk van elkaar kunnen koelen én verwarmen.

Room Mate Hotels
De Spaanse hotelketen Room Mate Hotels liet het oude pand verbouwen tot een modern hotel, voorzien van alle comfort en luxe. Het hotel heeft 230 kamers, ‘long stay’ appartementen, meerdere vergaderruimtes en een mercado (supermarkt en restaurant in Spaanse stijl). Het is ingericht door Teresa Sapey, avant-garde architecte. Op de begane grond zijn de Rotterdamse Foodhallen gevestigd. Aan het bestaande gebouw zijn twee verdiepingen toegevoegd. 

‘Pakhuismeesteren’ was de naam van het bedrijf dat vanaf 1818 een deel van de Rotterdamse handelsactiviteiten van de V.O.C. overnam. Het gebouw diende lange tijd als opslagruimte voor thee, zaden en noten. Bij de verbouwing, die nodig was voor het nieuwe gebruik, hebben de architecten de karakteristieke elementen van het gebouw zoveel mogelijk intact gelaten. Zo zijn de gevels hersteld en zijn de herkenbare groene laad- en losdeuren gereconstrueerd en voorzien van nieuwe ramen. Ook de inrichting van het hotel is een combinatie van oude en nieuwe elementen. 

Klimaatsystemen
Opdrachtgever Brabant Installatie Techniek vroeg Jaga om een oplossing te leveren waarmee de hotelkamers afzonderlijk van elkaar konden koelen en verwarmen. Belangrijke eis hierbij was het geluidsniveau. Jaga adviseerde de nieuwe Briza 22 te plaatsen, een fancoil unit die actief koelt en verwarmt. De ventilatorconvector is qua vermogen en koelcapaciteit te vergelijken met airconditioning, maar kan daarnaast een ruimte ook snel verwarmen op zeer lage watertemperaturen. Door de stille, maar zeer krachtige motor heeft de Briza 22 ondanks het hoge vermogen, een uitzonderlijke stille werking (niet meer dan 35 DB) dat door de firma Peutz is getest en zo voldoet aan de hoge geluidseisen van deze hotelketen.

Briza 22 is verkrijgbaar als wand- of plafondinbouw. Bij hotel Bruno zijn in het hele pand 239 units in het plafond ingebouwd. De hotelkamers zijn voorzien van een systeem waarmee het klimaat op individueel niveau met de keycard van de kamer te regelen is. 

Over Jaga
Al ruim 50 jaar levert Jaga binnenklimaatconcepten. Het bedrijf zet vol in op innovatieve duurzame ontwikkelingen als het gaat om koelen, verwarmen en ventileren van gebouwen en woningen. 

Meer informatie:
Jaga
De Meerheuvel 6
5221 EA ’s-Hertogenbosch
info@jaga.nl
www.jaga.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven