Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Met huurders zoals Swiss Sense en Brendon/Betten Reiter

Vastgoedbedrijf koopt twee retailparken

Vastgoedvennootschap Leasinvest Real Estate, waaronder de Belgische winkelbelegger Retail Estates valt die onlangs 56 Nederlandse winkelpanden kocht (verspreid over Breda, Naaldwijk en Zaandam), heeft twee retailparken bij Wenen gekocht. Met de overname is 71,8 miljoen euro gemoeid.

Leasinvest Real Estate heeft via haar 100% dochteronderneming Leasinvest Immo Austria, twee belangrijke retailparken verworven aan het grootste shoppingcomplex in Oostenrijk, Shopping City Süd te Vösendorf, nabij Wenen. Dit mega-shoppingcomplex heeft een
totale oppervlakte van 235.000 m² met 330 winkels en ontvangt jaarlijks zo’n 20 miljoen bezoekers. "Shopping City Süd is uitstekend gelegen ten zuiden van Wenen en heeft een bedieningszone van zo’n 1.080.000 inwoners." 

Via de overname van 100% van de aandelen van de twee betrokken vennootschappen is Leasinvest Real Estate eigenaar geworden van:
- Retailpark SCS Nordring 2-10, gelegen te Vösendorf, met een oppervlakte van 14.800 m² en 278 parkeerplaatsen, met huurders zoals Conrad Electronic, TK Maxx, Swiss Sense, Brendon/Betten Reiter (in 2020), Fit-One, Art-X, Kinderspielwelt, en
- Retailpark Pittarello Nordring 16, eveneens gelegen te Vösendorf, met een oppervlakte van 11.350 m² en 202 parkeerplaatsen, met huurders zoals Lidl, Pittarello, Action, Bipa en Farben-Partner.

Beide retailpanden zijn volledig verhuurd en genereren een jaarlijks huurinkomen van circa € 4 miljoen. Deze acquisities vertegenwoordigen een investering van € 71,8 miljoen en liggen in lijn
met de waardering van de onafhankelijke vastgoedexpert.

Publicatiedatum: