Als aanvulling op de collectie

Vij5 lanceert experimentele blikvanger

Een eenvoudige, functionele snijplank als aanvulling op de meer experimentele en conceptuele blikvangers in onze collectie.

De Plain Boards, ontworpen door Hanne Willmann, zijn een praktische aanvulling op de bijzondere Prägen Boards die zij in 2017 voor Vij5 ontwierp. De snijplanken zijn qua vormentaal geïnspireerd op de bestaande Prägen Boards maar hebben in tegenstelling tot de gepreegde presentatieplanken geen reliëf zijde. Dit maakt ze uitermate geschikt als functionele snijplank en een mooie aanvulling voor de collectie. De Plain Boards zijn gemaakt van beukenhout, een relatief zachtere houtsoort die bij uitstek geschikt is om messen in een goede conditie te houden. Beukenhout heeft ook een anti bacteriële werking.

De snijplanken zijn handig in gebruik en verfraaien tegelijkertijd je keuken. De cirkelvormige handgrepen maken de planken niet alleen handzaam maar zorgen er ook voor dat je ze aan de muur kunt hangen, waardoor een mooie geometrische compositie ontstaat.

Over Vij5
Al sinds 2006 vertegenwoordigen Arjan van Raadshooven & Anieke Branderhorst een gecureerde collectie met persoonlijke verhalen onder ontwerplabel Vij5. Met hun eigen ontwerpen en door middel van samenwerkingen met andere (jonge) ontwerpers, ‘verzamelen’ zij bijzondere producten met een verhaal waarvan zij denken dat ze bij hun eigen signatuur aansluiten én het verdienen om in de schijnwerpers te staan. Ieder product wordt vanuit een ontwerpers perspectief benaderd resulterend in een merk met een zeer persoonlijke stijl en hoge kwaliteitsnormen. Het gebruik van pure, duurzame en eerlijke materialen, een heldere lijn en oog voor detail is wat de ontwerpen kenmerkt.

Over Hanne Willmann
Hanne Willmann is als productontwerper gevestigd in Berlijn. Voor haar ontwerpen houdt ze zich vooral bezig met meubels, verlichting en accessoires. Het experimenteren met verschillende materialen en al hun talrijke combinaties vormt de basis van al haar werk. Haar inventieve ontwerpen worden gekenmerkt door haar diepe passie voor details en hoge niveau van esthetiek. Na haar studie aan de Universiteit van de Kunsten in Berlijn en de ELISAVA Barcelona School of Design and Engineering, werd Hanne geselecteerd als “Design Talent of the Year 2015” door A&W Magazine en als “ Newcomer Finalist” door de German Design Award 2016.

Meer informatie:
Vij5
www.vij5.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven