Opvallende trend: behang je plafond

Je kunt behang overal toepassen: in de slaapkamer, woonkamer, het toilet of zelfs in de badkamer. Bijna elke vlakke wand kan wel een behangetje gebruiken. Maar wist je dat je ook je plafond kunt behangen? Beurs Eigen Huis laat zien hoe gaaf deze trend kan uitpakken.

Plafond behangen
Met het behangen van je plafond creëer je een bijzondere sfeer in je interieur. Door te kiezen voor een kleur, accent of patroon op je plafond geef je een verrassend effect aan je woning. Zo kun je bijvoorbeeld voor behang met bloemen, geometrische vormen of jungle prints kiezen. Hiermee zorg je ervoor dat je plafond een echte eyecatcher wordt in je interieur.   

Denise van den Berg, één van de vaste ontwerpers van Eigen Huis & Tuin, licht toe: "Als je ervoor kiest om je plafond te behangen, is het mooi om de overige vier wanden rustig te houden in een kleur die terugkomt in je behang. Zo breng je alle aandacht naar het plafond. Ook de accessoires kun je aanpassen op het behang."

Wegdromen met behang op plafond
Je kijkt naar boven in je interieur en ziet een prachtige wolkenlucht, een bos of de zee. Dit effect kun je bereiken met behang op je plafond. Je creëert hiermee een surrealistische omgeving waar je de rest van je interieur op kunt aanpassen. Extra leuk ook in de slaapkamer, waar het laatste wat je ziet voordat je in slaap doezelt je creatieve plafond is.

Aanbrengen behang
Ben je van plan om zelf aan de slag te gaan met je plafond? Lees dan eerst hier wat de meest gemaakte fouten zijn tijdens het behangen. Zo voorkom je dat je karakteristieke behang na een paar dagen alweer op de grond ligt of lelijk gaat bobbelen. 

Bron: Beurs Eigen Huis


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.