Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gevangenisdorp in finale grote architectuurprijs

Gevangenisdorp Haren (BelgiĆ«) concurreert voor de WAF Award Future Projects - Civic Buildings. Het festival viert wereldwijde architectuur met lezingen, presentaties en een prijsuitreiking. De prijswinnaars worden bekendgemaakt op 5 december.

Haren Prison Complex is een innovatief gevangenisdorp met verschillende kleinere en aangenaam ogende gebouwen die verschillen in grootte, vorm en materialen. Het innovatieve concept is gericht op een humane omgeving die wederzijdse sociale interactie tijdens detentie mogelijk maakt en gedetineerden voorbereidt op re-integratie in de samenleving. EGM ontwierp samen met de Belgische B2Ai het gevangenisdorp voor Consortium Cafasso in opdracht van de Federale Bouwautoriteit in BelgiĆ«. De bouw startte begin dit jaar.

Wereldarchitectuurfestival
Het World Architecture Festival bestaat al sinds 2008 en is uitgegroeid tot een driedaags evenement met ongeveer 50 sprekers en vele presentaties. Dit jaar heeft de prijs nominaties uit 70 verschillende landen. Tijdens het festival presenteren genomineerden hun ontwerp, waarna een deskundige jury de winnaar bekendmaakt. Meer informatie over het architectuurfestival is te vinden op de website van het World Architecture Festival.

Meer informatie:
EGM
www.egm.nl 

Publicatiedatum: