Maarten van de Goor: 'Nieuwe serie past bij het DNA van ons bedrijf'

Jess presenteert collectie zitmeubelen

Tijdens de komende beurzen presenteert Jess Design de gloednieuwe collectie Tray. Een serie zitmeubelen, ontworpen door Tom Dissel en Tymon Scholten van Studio Suolle. "De samenwerking heeft geresulteerd in een stijlvol, organisch ontwerp met een subtiel detail en verrassende variatiemogelijkheden", laat directeur Maarten van de Goor van Jess weten.

“Het contact met Studio Suolle is ontstaan door onze gezamenlijke liefde voor leer. Dit stoere, natuurlijke materiaal is tijdloos, duurzaam en kan op verschillende manieren verwerkt worden. Tijdens de Dutch Design Week in oktober spraken we elkaar over de nieuwe collectie. In juni rolden de prototypes van de ‘pers’ en in september introduceren we Tray op diverse beurzen. Ik vind het fantastisch hoe soepel het hele traject is verlopen.”Passend bij het DNA Jess
Maarten vervolgt: "Voorwaarde is dat de nieuwe serie moet passen bij het DNA van de Jess-familie, dat hebben Tom en Tymon goed opgepikt. Zo zie je dat een persoonlijke klik belangrijk is voor een goed eindresultaat. De 3D-modellen met als belangrijkste uitgangspunt het materiaal leer, waren meteen een schot in de roos."

De eerste collectie bestaat uit een bankenprogramma, krukken en een fauteuil, voor zowel de retail- als projectmarkt, in binnen- en buitenland. "Nieuwe items in deze serie zijn in de maak bij Studio Suolle en verwachten wij begin 2020 te kunnen presenteren”, aldus Maarten.


Tymon Scholten en Tom Dissel van Studio Suolle.

Leer looien
Tymon behaalde zijn Bachelor of Design aan de HKU. Bij ArtEZ volgde hij de opleiding docent beeldende kunsten & vormgeving. Tom studeerde af aan de Design Academy in Eindhoven, met een ontwerp van een stoel waarvan hij het leer zelf gelooid heeft: “Leer is een duurzaam natuurproduct, een restmateriaal, dat vaak op een onnatuurlijke manier behandeld wordt. Daarom heb ik het zelf gelooid, zodat alle littekens en oneffenheden behouden zijn gebleven en het leer hiermee het unieke karakter bepaalt van het meubel. Jess richt zich ook op leer in z’n zuiverste vorm, dus op dit vlak hebben wij elkaar gevonden.”

Gelaagdheid
Als je bij Jess de productieruimte binnenkomt, zie je de huiden over de bokken gedrapeerd liggen. “Die gelaagdheid komt ook terug in de welbekende Chinese rijstterrassen, 'de trappen naar de Hemel’. Het subtiele detail aan de onderkant van de meubels van de Tray-collectie is op deze trapplateaus geïnspireerd”, vervolgt Tymon.
“We denken altijd vanuit het materiaal, daarna ontwikkelen we het concept en van hieruit de hele collectie. Tray heeft de rondingen die passen bij de Jess familie, met aan de onderzijde als detail de gelaagdheid. De serie bestaat uit een modulair systeem met verschillende hoekelementen, wat de mogelijkheid biedt zelf een hoekbank, tweezitter of driezitter samen te stellen. Daarbij kan de rugleuning van de bank verhoogd worden: interessant voor de horeca.”

Over Studio Suolle
In het jaar 760 is de hoofdstad van Overijssel gesticht onder de naam Suolle. Het is Germaans voor heuvel, een verhoging die zo ver boven het moerasland uitstak dat bewoners de voeten droog hielden. Tom Dissel en Tymon Scholten zien deze heuvel als een mooie metafoor voor het podium dat zij hun designproducten en interieurontwerpen bieden.

Jess Design is te vinden op Dutch Design Dock in Nieuwegein (1-3 september), Maison & Objet in Parijs (6-11 september) en 100% design in Londen (18-21 september).  

Meer informatie:
Jess Design
Ketelmeer 12
5347 JX Oss
info@jessdesign.com
www.jessdesign.com

Studio Suolle
Luttekestraat 35
8011 LP Zwolle
info@suolle.nl
www.suolle.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven