Miele schrapt in totaal 770 banen

De Miele Groep is van plan om tegen 2025 van de huidige 2.220 arbeidsplaatsen in de fabriek in Gütersloh 770 banen te schrappen. Volgens een bericht in de regionale krant Westfalen-Blatt zullen er 270 banen meer worden geschrapt dan voorheen bekend was. De inkrimping van het personeelsbestand zal plaatsvinden door fluctuaties en pensionering; er zullen geen ontslagen vallen om operationele redenen. In totaal heeft Miele ongeveer 5.300 mensen in dienst in Gütersloh. De fabriek van Güterloh produceert onder andere voorlader wasmachines. Vanaf volgend jaar zullen in de nieuwe fabriek in Ksawerów, Polen, ook voorladers worden geproduceerd. De nieuwe productiefaciliteit zal een initiële capaciteit van 250.000 eenheden per jaar hebben.

Daarnaast is Miele van plan om in 2020 een Shared Service Center (SCS) op te zetten in Poznan, Polen. In eerste instantie zullen daar 20 werknemers taken op het gebied van boekhouding en verkoop op zich nemen. Miele overweegt ook of zij de factuurcontrole, die in 2015 is uitbesteed aan een externe dienstverlener in Polen, zelf ook weer bij het SCS in Poznan zal uitvoeren.

In 2020 worden ook het servicecentrum in München-Freimann en het opleidingscentrum in Leipzig gesloten. De sluiting is onderdeel van de in 2014 aangekondigde fusie van de verkoop- en serviceafdelingen in Gütersloh. Eind 2015 waren de vestigingen in Niederalssungen in Bochum, Frankfurt, Hamburg, Karlsruhe en Berlijn al gesloten.

Bron: Euwid-möbel 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.