Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Greetings from the city of Belgium te ontdekken tijdens DDW

Kiiv ontwerpt collectie voor Ora Pro Nobis

Met trots presenteert Ora Pro Nobis haar nieuwste samenwerking met kiiv. Dit is een Belgische designstudio die eind 2017 werd opgericht door Klaartje Busselot. Het is haar speeltuin waar ze experimenteert met kleur, vormen, motieven en verhoudingen. De samenwerking is een kleurrijke tapijtencollectie getiteld Greetings from the city of Belgium, die in het voorjaar van 2020 op de markt komt. Het is de perfecte mix tussen kwaliteit, vakmanschap en vernieuwing.Er zijn meerdere redenen voor de samenwerking. Zo dragen ze beiden een warm hart toe aan het milieu en willen ze het Belgische vakmanschap er laten uit springen. Uit die ‘made in Belgium’ haalde Klaartje ook haar inspiratie voor deze collectie.
De eerste ontwerpen uit de collectie zullen in avant-première te zien zijn tijdens de expo "Unlimited Design - Dutch Edition” curated door Isola designdistrict voor Dutch Design Week. Deze expo vindt plaats van 19 tot en met 27 oktober in de Pennings Foundation gallery tijdens Dutch Designweek te Eindhoven.

Ora Pro Nobis
Ora Pro Nobis is een toonaangevende firma in de echte handtufttechniek. In het atelier te Stekene worden tapijten van A tot Z vervaardigd op ambachtelijke wijze. Op deze manier staan ze garant voor een onberispelijke kwaliteit. Het is één van de enige ateliers in dit vak waarvan de productie volledig in België gebeurt. Dit met de kennis en kwaliteit conform aan de textieltraditie van dit land. Het bedrijf beschikt ook over het officiële “Handmade in Belgium” label.

Kiiv
kiiv is een Belgische designstudio die in 2017 werd opgericht door Klaartje Busselot. Het is haar speeltuin waar ze experimenteert met kleur, vormen, motieven en verhoudingen. Klaartje gaat steeds opzoek naar producenten van eigen bodem streeft naar een ‘zero waste’ policy in haar studio. Zo wordt er enkel geproduceerd wat er nodig is! Samples en producten met fouten in worden verwerkt in educatief materiaal voor of geschonken aan kleuterklassen.

Meer informatie:
Kiiv
www.kiiv.be

Ora Pro Nobis
www.orapronobis.be 

Publicatiedatum: