kreon breidt nieuwe decoratieve lijn uit

Afgelopen februari lanceerde kreon de oran-reeks, de eerste decoratieve lijn met gependelde armaturen en plafondarmaturen. Een echte primeur voor de verlichtingsproducent, die voordien vooral werkte met strakke concepten en geometrische ontwerpen die geïntegreerd worden in vlakke oppervlakken in de muur en het plafond. De nieuwe oran-collectie daarentegen claimt nu echt de ruimte met verlichtingsobjecten die niet in een vlak geïntegreerd worden, maar er dominant in aanwezig zijn. Kort na de lancering van de eerste stukken uit deze decoratieve lijn met armaturen voor het plafond, brengt kreon nu een update met een tafel- en vloerversie: armaturen die op hun beurt de aandacht op tafel of in de woonruimte naar zich toe trekken. 

De decoratieve oran-reeks bestond in eerste instantie uit armaturen die met een pendel verbonden worden aan het plafond en armaturen die rechtstreeks bevestigd zijn aan het plafond. In de pendelreeks is er zowel een variant met of zonder kap rond de ampoule beschikbaar. Deze pendelversie met kap wordt nu verder uitgebreid met oran object, een variant om te schitteren op de tafel of op de vloer.

“kreon waagt zich met de nieuwe decoratieve lijn aan objecten die de ruimte innemen eerder dan in de periferie ervan te staan of te hangen. Met object, de nieuwe tafel- en vloerversie, blijven we dat pad verder bewandelen en claimt de verlichting echt de aandacht rond tafel of in de woonruimte. Maar ook voor deze reeks blijven we trouw aan de basisdesignprincipes van kreon: eenheid in ontwerp, eenvoud in techniek en precisie in detail”, aldus Philippe van Doormaal, Global Marketing-Communication Director bij kreon.  

Architecturaal design  
kreon begon als ontwerper van architecturale verlichting die de architectuur zo veel mogelijk tot zijn recht laat komen. Dit staat in sterk contrast met het nieuwe ontwerp van verlichtingsobjecten die actief de ruimte claimen, en dit niet enkel vanuit het plafond, maar nu ook op tafel en op de vloer.

Maar, de aandacht voor architecturaal design is nog steeds even aanwezig. Het design van de nieuwe oran object is, net zoals de eerste stukken uit de decoratieve oran-lijn, gebaseerd op het architecturale principe van het plastisch getal, een verhoudingsprincipe met aandacht voor ruimtelijke componenten voor een geometrisch perfecte armatuur. Die aandacht voor geometrie komt ook terug in het design van de reflector. Zijn vorm en structuur zijn geïnspireerd op het Venusmandje, een sponsachtige die op een erg ordelijke manier groeit en zo de vorm krijgt van een dunne vaasvormige cilinder.  

Artisanale techniek en moderne technologie
In het ontwerp van de oran-reeks gaan oude en nieuwe technieken hand in hand. Zo wordt de reflector aan de hand van 3D-techniek geprint. Met de 3D-printer wordt een eenvoudig element laag per laag vergroot, waardoor de natuurlijke vorm van het venusmandje nagebootst wordt en de indruk gewekt wordt dat de reflector ook op een natuurlijke manier gegroeid is.

De glazen lamp wordt dan weer met de mond geblazen als herinnering aan het traditionele, oude ambacht. “In de nieuwe oran-lijn wordt het beste van twee werelden gecombineerd. Moderne technologie en artisanale technieken komen samen in een tijdloos ontwerp”, aldus van Doormaal. De nieuwe oran object is gemaakt uit vol aluminium en is beschikbaar in zwart, wit of brons.  

Meer informatie:
kreon
www.kreon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven