Innovatieve producten badkamermerk Roca

Het Spaanse badkamermerk Roca heeft onder de naam Modo een nieuwe collectie aan wasbakken ontwikkeld. Wat Modo van andere badkamermeubelen onderscheidt is dat de artikelen onder dit label vervaardigd zijn van het innovatieve oppervlaktemateriaal Surfex. Surfex is een plooibaar materiaal dat bestaat uit mineralen en hars. Het materiaal is gebruikt voor een aantal wasbakken in vormen die voorheen nog ondenkbaar waren. Zodoende heeft Roca dankzij Surfex ontwerpen kunnen creëren die de grenzen opzoeken van traditioneel design.

De Modo-wasbakken werden gecreëerd door een oplossing van Surfex in een mal te gieten, waardoor nauwkeurig rechte lijnen, hoeken en curves ontstonden. Deze innovatieve techniek zorgt ervoor dat complexe, gladde vormen kunnen worden gecreëerd, zonder dat er in het resultaat nog sprake is van naden of andere bevestigingspunten. Surfex is daarnaast ook een duurzaam materiaal. Elk product van Surfex kan met gemak worden hersteld als het is beschadigd of worden gerecycled als het niet meer nodig is.

Roca heeft ook zijn oudere collecties uitgebreid met nieuwe producten. De producten van het Beyond-label zijn bijvoorbeeld uitgebreid met afwerkingen van porcelein in vier nieuwe kleuren, zoals Coffee, Pearl, Beige en Onyx, naast de oudere kleuren wit en matwit.

Collecties waarin bronzen objecten zijn opgenomen, zoals Everlux, Insignia, Naia en Carmen, zijn nu door Roca verbeterd door middel van PVD-coatings. PVD staat voor physical vapor deposition. De coatings komen in de kleuren Titanium Black, Rose Gold en Gold. PVD-coatings hebben als voordeel onder andere een grotere weerstand tegen slijtage.

Een ander innovatief product van Roca is de In-Wash Inspira WC. Deze wc heeft ingebouwde technologie voor extra persoonlijke hygiëne. De wc heeft onder andere een geïntegreerde douchekop, die zichzelf voor en na het gebruik automatisch reinigt. De wc wordt bediend met een gebruiksvriendelijke afstandsbediening.

Ook komt Roca met een vernieuwde versie van de Stratum-N bluetooth-speakers. Gebruikers kunnen hun smartphone op dit systeem aansluiten, zodat hun favoriete muziek uit de nagenoeg onzichtbare speakers in de badkamer te horen is.

Roca werd in 1917 in Spanje opgericht als een bedrijf voor de fabricage van ijzeren radiatoren voor verwarming binnenshuis. Sindsdien heeft Roca zich opgewerkt tot een wereldwijd merk, dat actief is in meer dan 170 landen.

Meer informatie:
Roca
www.roca.com

Bron: Dezeen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven