Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Smartphone doet dienst als sleutel

Nieuw digitaal slotsysteem voor deuren

Het Duitse bedrijf Franz Schneider Brakel GmbH + Co (FSB) komt met een nieuw digitaal slotsysteem voor deuren. De L700 LightAccess Pro zorgt ervoor dat een smartphone dienst doet als sleutel. Het geavanceerde slotsysteem is zowel geschikt voor particulier gebruik als voor commerciële instanties en is makkelijk te installeren.

Het slot van een deurkruk waarin L700 LightAccess Pro is verwerkt wordt geopend door middel van versleutelde optische signalen. Deze signalen worden via de kleurendisplay van een smartphone gecreëerd, ongeacht of dit nu aan Android of een iPhone is. Online kan de gebruiker van het systeem toegangsrechten verlenen aan anderen, zodat bijvoorbeeld het hele gezin een digitale sleutel voor de deur kan krijgen.

De deurhendels van de L700-collectie kennen een grote variatie en zijn onder andere verkrijgbaar in aluminium, roestvrij staal of brons. Bij het installeren van L700 Light Access Pro wordt het oude slotmechaniek uit de deur verwijderd, zonder dat hiervoor extra gaten moeten worden geboord. Het slot van L700 Light Access Pro is verder draadloos en werkt met een batterij. De software van het slot wordt in gang gezet door middel van het scannen van een QR-code, die bij het product wordt meegeleverd. Er zijn verder geen tijdrovende of ingewikkelde installaties van software of hardware nodig.

De L700 LightAccess Pro is het eerste nieuwe product dat is ontwikkeld door de dochteronderneming Digital Access Control GmbH (DAC GmbH). “Met de oprichting van DAC GmbH hebben we een belangrijke stap voor een digitale toekomst genomen”, aldus DAC GmbH-directeur Andreas Steinkamp. Het nieuwe bedrijf richt zich met name op de ontwikkeling en afzet van software-oplossingen en platformen voor digitale controle op sloten en doorgangen.

Meer informatie:
FSB
www.fsb.de 

Publicatiedatum: