Bekroond met Iconic Award én European Product Design Award

Dubbelfeest bij vloerspecialist Parador

Bij vloerspecialist Parador zijn er twee redenen tot vreugde. De Open Frameworks Design Edition by Hadi Teherani werd dubbel bekroond: zowel met de Iconic Award 2019 (Innovative Architecture van de raad voor vormgeving) als met de European Product Design Award.

Met de Open Frameworks Design Edition, die in samenwerking met de Hamburgse toparchitect Hadi Teherani ontworpen werd, heeft Parador in het afgelopen jaar een unieke parket- en laminaatcollectie uitgebracht, die de wereld van vloerdesign volledig vernieuwt. In de Open Frameworks Design Edition worden verschillende vormen en kleuren samengebracht tot een volledig nieuwe benadering van vloerdesign met oneindig veel mogelijkheden. De elementen uit het assortiment parket en laminaat kunnen op verschillende manieren gecombineerd worden en bieden vrijwel onbegrensde mogelijkheden. Nu is de Edition opnieuw met twee belangrijke prijzen bekroond.

Als uitblinker binnen zijn product-categorie kreeg de Open Frameworks Design Edition by Hadi Teherani de titel „Best of Best“ bij de Iconic Award 2019: Innovative Architecture, die door de raad voor vormgeving uitgereikt wordt. 

Belangrijke deskundige
De raad voor vormgeving is wereldwijd een belangrijke deskundige op het gebied van ontwerp en architectuur. Zij is werkzaam tussen ontwerpers en ondernemers. Met de ICONIC AWARDS: Innovative Architecture kon de raad voor vormgeving een neutrale, internationale architectuur- en ontwerpwedstrijd in het leven roepen, waarbij eerst eens rekening gehouden wordt met het samenspel van beide disciplines. Er worden prijzen toegekend aan visionaire gebouwen, vernieuwende producten en duurzame communicatie uit alle afdelingen van de architectuur, de bouw- en onroerend goed-branche en de industrie.

De Open Frameworks Design Edition by Hadi Teherani ontving bovendien de gouden European Product Design Award in de categorie Home Interior Products, die nu voor de derde keer toegekend werd.

Getalenteerde ontwerpers
De European Product Design Award beloont de inspanningen van getalenteerde ontwerpers en ontwerp-teams om het dagelijkse leven met praktische en mooie creaties te verbeteren, die tot doel hebben om een probleem op te lossen, het leven makkelijker te maken of om simpelweg vreugde te brengen. De Farmani Group introduceerde de European Product Design Award om aandacht te schenken aan internationaal productdesign en om de begaafde ontwerpers aan een prominent Europees publiek te presenteren. De in 1985 opgerichte groep is de organisator van talrijke internationaal erkende ontwerp- en kunstprijzen.

Birgit Kunth, verantwoordelijk voor marketing en communicatie bij Parador, verheugt zich over de onderscheidingen: "Met Open Frameworks is in samenwerking met Hadi Teherani een Design Edition ontstaan, die op het gebied van ontwerp en vernieuwing uniek is. Wij zijn er trots op, dat wij iets echt nieuws gecreëerd hebben. Met deze twee nieuwe onderscheidingen bevestigt Parador zijn leidende positie als toonaangevend merk op gebied van vloer-design."

Eigentijdse kleuren
De eiken parketplanken van de Design Edition in drie eigentijdse kleuren en vier formaten creëren een ongekende variëteit aan designmogelijkheden, omdat ze naar believen met elkaar kunnen worden gecombineerd. De grote hoeveelheid varianten wordt verder uitgebreid door zogenaamde 'links' die speciaal voor de Parket Edition zijn ontworpen. Deze designelementen in vier maten en zes kleuren creëren eindeloos veel combinatiemogelijkheden. Door de kleurcontrasten tussen de links ontstaan volledig nieuwe design-aspecten, waardoor de trend van gekleurde vloeren volledig tot zijn recht komt.

De laminaatplanken van de Design Edition houden het midden tussen conservatief en modern: klassieke vloermaterialen zoals terrazzo, travertijn, hout en steen worden op een eigentijdse manier geïnterpreteerd. Edition speelt met kleuren en materialen en maakt gebruik van de veelzijdige designmogelijkheden van laminaat. Hierdoor ontstaan decors met een mix van imitatie en echtheid.

Voor deze vernieuwende design-toepassing werd de Open Frameworks Design Edition by Hadi Teherani al vaker bekroond, onder andere met de Red Dot Award voor product-design en met de German Design Award.

Bekende ontwerpers
Parador werkt al jaren samen met bekende ontwerpers. Naast Hadi Teherani, die nu voor de tweede keer een collectie voor Parador heeft ontwikkeld, hebben andere vooraanstaande persoonlijkheden uit de internationale designwereld, waaronder Alfredo Häberli, Matteo Thun, Karim Rashid en Zaha Hadid, al vloeren ontworpen voor deze premiumfabrikant uit Coesfeld.

Over het bedrijf Parador
Sinds de oprichting in 1977 is Parador GmbH uitgegroeid tot het toonaangevende merk voor hoogwaardige producten voor vloer- en wandontwerp. Het assortiment bestaat uit parket-, laminaat- en elastische vloeren en wand- en plafondpanelen, die worden vervaardigd in het Duitse hoofdkantoor in Coesfeld en op de Oostenrijkse productiesite Güssing.
Parador werd voor zijn uitstekende productdesign al meermaals bekroond met internationale prijzen; waaronder de Red Dot design Award, de Interior Innovation Award en de German Design Award.
Als traditioneel houtverwerkend bedrijf zet Parador zich in voor een verantwoord gebruik van natuurlijke hulpbronnen en stelt het ecologische normen op het gebied van materialen, productie, verpakking en logistiek. Parador is ook partner van de stichting "Plant-for-the-Planet", die zich wereldwijd inzet voor herbebossing en klimaatrechtvaardigheid.
Sinds juli 2018 is HIL Limited, een dochteronderneming van de CK Birla Group, de nieuwe eigenaar van Parador. HIL Limited is de toonaangevende producent van bouwmaterialen en componenten in India.

Meer informatie:
YEPP NV
distributiepartner van de firma Parador voor België
Zierenbosstraat 2
B-2300 Turnhout
T +32 (0)14 422661
www.yepp.be
www.parador.nl
www.paradorfloors.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.