Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Urban Modern herbergt industriële en vintage designmeubelen

"Het aanbod valt onder meerdere nichemarkten"

In 2015 opende Aäron de deuren van zijn winkel Urban Modern in Amstenrade (Limburg). Zijn liefde voor industriële en vintage inrichting is begonnen bij zoektochten naar invulling van zijn eigen interieur. Bij het vinden van unieke meubels is hij zich gaan verdiepen in de achtergrond en herkomst van deze meubels. Dit groeide al snel uit van hobby naar een onderneming. Vandaag de dag houdt Aäron  zich voornamelijk bezig met zoeken naar vintage designmeubelen, verlichting en accessoires. Daarnaast het netwerken, restaureren en verkopen van deze meubels.

Sinds de oprichting heeft de winkel al diverse transformaties ondergaan. In het begin was voornamelijk de showroom de voornaamste inkomstenbron. Nu zijn het vooral de online verkopen die de meeste inkomsten genereren. "Er wordt geleverd in de Benelux, maar er is ook al geleverd in verre oorden zoals de Verenigde Staten, China en Korea. Daarbij richt Urban Modern zich nu ook op meubelbeurzen. Dit jaar is de eerste beurs bezocht namelijk Design Icons in Amsterdam. Dit is zeer goed bevallen. Het aanbod sloot precies aan op de wensen van de bezoekers en zal volgend jaar zeker weer op het programma staan. Dit jaar worden ook nog beurzen bezocht in Brussel en Düsseldorf", vertelt Aäron.

"Het aanbod van Urban Modern valt onder meerdere nichemarkten. Natuurlijk ontbreken de typische lockerkasten, schoolstoelen en industriële lampen niet in de voorraad. Daarbij heeft Urban Modern zich de laatste tijd ook gespecialiseerd in echte vintage design stukken van merken zoals Fritz Hansen, Louis Poulsen of Artifort. Dit is ook terug te zien in de showroom. Aan een kant staan de gebruikelijke stukken en aan de andere kant is een speciale ruimte ingericht voor de echte vintage design stukken zoals de Barcelona Chair en Eames Lounge Chair", vervolgt Aäron.Bij de showroom is ook een kantoor en werkplaats gevestigd.
Aäron: "Indien het nodig is worden alle producten zorgvuldig gecontroleerd, gerestaureerd of omgebouwd in eigen werkplaats. Dit wordt vakkundig gedaan met alleen hoogwaardige materialen zodat de producten direct bruikbaar zijn in eigen inrichting of bedrijf."

Meer informatie:
Urban Modern
Parallelstraat 37D
6436 BN Amstenrade
info@urbanmodern.nl
www.urbanmodern.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven