Pop-up museum In Utrechtse Wonderkamers door de tijd

Unieke objecten met moderne kunst en design tussen fraaie 18e en 19e-eeuwse behangsels

In Pop-up Museum Oud Amelisweerd worden wisselende tentoonstellingen gehouden. Unieke objecten uit de depots van de Utrechtse kasteelmusea, die normaal gesproken niet te zien zijn voor het publiek, worden samen met moderne kunst en design getoond tussen de fraaie 18e en 19e-eeuwse behangsels die de muren van het landhuis sieren.
Naar eigen zeggen is pop-up Museum Oud Amelisweerd een knooppunt waar mens, natuur, kunst en geschiedenis elkaar ontmoeten.

Tentoonstelling 'In Utrechtse Wonderkamers
De tentoonstelling 'In Utrechtse Wonderkamers door de tijd' neemt het pop-up museum de bezoeker mee naar de oorsprong van musea. Wunderkammers waren de voorlopers van musea: veelal rijk ingerichte ruimtes, vol met bijzondere objecten. Van oude kunst tot nieuwe ontwerpen en bijzondere tot alledaagse voorwerpen.
De vertrekken van Oud Amelisweerd worden tijdens de tentoonstelling omgetoverd tot eclectische wonderkamers vol met prachtige objecten uit de Utrechtse Kasteelmusea. "Verwonder je over alle bijzondere objecten en reflecteer samen met ons over tijd, vergankelijkheid en traditie", laat een woordvoerder van het museum weten.

Het landhuis Oud Amelisweerd kent een bijzondere geschiedenis en behoort dankzij eeuwen van incidentele bewoning tot een van de best bewaarde voorbeelden van een 18e-eeuwse edelmanwoning in Nederland. Hoogtepunt van het monumentale pand zijn de bijna 250 jaar oude historische behangsels, die de muren van het landhuis tot de dag van vandaag sieren. Oud Amelisweerd is een van de zeer weinige plaatsen waar Chinees behang uit deze periode (1750-1770) op de originele locatie te zien is. Het met de V.O.C. meegebrachte behang met Chinese natuurmotieven, jachtscènes en een drakenbootrace is een buitengewoon zeldzaam goed.

Meer informatie:
Pop-up museum Oud Amelisweerd
info@popupmoa.nl
www.popupmoa.nl  
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven