ING maakt voortaan naam webshop zichtbaar

Vanaf heden is het voor zakelijke klanten van ING, die geld ontvangen via de online betaalmethode iDEAL, mogelijk om hun eigen bedrijfsnaam te tonen in de af- en bijschrijvingen van consumenten. Vaak staat bij een iDEAL-betaling de naam van de betalingsverwerker in de af- en bijschrijvingen genoemd. Voor veel consumenten is dit een onbekende naam waardoor zij de betaling vaak niet herkennen. Door nu de naam van de webshop zelf te laten zien in de af- en bijschrijvingen, zorgt ING voor meer duidelijkheid voor consumenten bij iDEAL-betalingen.

Bedrijven die gebruik maken van iDEAL als online betaalmethode, zoals webshops, kunnen gebruik maken van deze optie. In de af- en bijschrijvingen van een consument komt in plaats van alleen de naam van de betalingsverwerker te staan: ‘naam bedrijf via naam betalingsverwerker’. 

Zakelijke ING-klanten die gebruik maken van een betalingsverwerker voor iDEAL-betalingen kunnen hun betalingsverwerker vragen om deze optie aan te zetten. Voorbeelden van betalingsverwerkers zijn Sisow en Mollie. Als een betalingsverwerker de optie aan zet dan geldt het voor alle zakelijke ING-klanten die gebruik maken van die specifieke betalingsverwerker. Voor de klanten die ING zelf als betalingsverwerker gebruiken om iDEAL-betalingen te verwerken, staat de optie vanaf 1 augustus 2019 automatisch aan.Op dit moment is iDEAL de meest gebruikte betaalmethode voor het doen van online betalingen. Met deze nieuwe functionaliteit draagt ING bij aan het beter en inzichtelijker maken van het betalingsverkeer en zijn iDEAL-betalingen veel duidelijker voor consumenten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.