Weven met hout, staal en touw

Ethimo breidt outdoor collecties uit in 2020

Het Italiaanse meubelmerk Ethimo gaat in 2020 zijn collecties Grand Life, Ribot, Kilt, Pluvia, Knit en Play uitbreiden.


Grand Life-collectie

De collectie Grand Life van de ontwerper Christophe Pillet betreft een aantal loungemeubelen met een warme en verfijnde stijl die aan een Italiaanse zomer doen denken. Deze collectie wordt uitgebreid met een ligstoel. De ligstoel voelt net zo ambachtelijk aan als de andere onderdelen in de Grand Life-collectie. De stoel bestaat uit een frame van teak-hout met een metalen kern voor extra stevigheid. De ruggensteun is vervaardigd van acryltouw. De stoel is verder voorzien van zachte kussens en heeft in het lagere deel van de stoel een ingebouwde tafel.


Tafel uit de Ribot collectie

De collectie Ribot van de ontwerper Marc Sadler is te herkennen aan zijn verfijnde en duidelijke lijnen. De meubelen in deze collectie zijn geheel vervaardigd van teakhout. De collectie wordt nu uitgebreid met een uitschuifbare eettafel. De rechthoekige tafel heeft dezelfde solide vormgeving als de andere meubelen in de collectie. Ook geeft de tafel dezelfde warme sfeer. Het tafelblad heeft een makkelijk te bedienen mechaniek om uit te schuiven en maakt gebruik van constructie van latten die ook bij de stoelen in deze collectie is gebruikt. 


De Kilt-stoel 

De Kilt-stoel van Marcello Ziliani heeft een nieuwe uitvoering gekregen. De stoel is zoals de naam impliceert geïnspireerd door de kledij van de Schotse Hooglanders. De nieuwe versie van de Kilt is een groot uitgevoerde leunstoel, dat dezelfde solide en lichte indruk maakt als de oorspronkelijke dinerstoel. 


De Pluvia stoel

De nieuwe uitvoering van de Pluvia-stoel van Luca Nichetto maakt gebruik van een voering van zacht gebreid touw. Net als de oorspronkelijke versie heeft de stoel een aluminium frame, waarmee meerdere stoelen op elkaar kunnen worden gestapeld. Waar de eerdere uitvoering vooral bedoeld was voor buitenshuis, past de nieuwe Pluvia dankzij de warme uitstraling bij een interieur. 

De nieuwe Knit-tafel van ontwerper Patrick Norguet is een ronde tafel van natuurlijk of gepekeld teakhout. De tafel heeft dezelfde minimale en schone lijnen als de andere tafels in de Knit-collectie en is ontworpen om zo goed mogelijk in een woonomgeving te passen. 


Ethimo heeft zelfs een pingpongtafel in de collectie.

De Play-tafel van Ethimo heeft ook een nieuwe uitvoering gekregen, die nu specifiek bedoeld is als tafeltennistafel. De tafel is gemaakt van aluminium, met een tafelblad van keramiek. Het oppervlak beslaat 274 bij 152,5 cm. De tafel wordt geleverd mij bijpassend net voor tafeltennis. 

Meer informatie:
Ethimo
www.ethimo.com 

Bron: Archiproducts


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven